Davutoğlu Tahir Elçi cinayetini yorumladı

Davutoğlu Tahir Elçi cinayetini yorumladı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti iktidarına karşı, tsunami niteliğinde bir dalganın geldiğini belirterek, “Dinamik bir dalga geliyor” dedi. Davutoğlu, Tahir Elçi cinayetini yorumladı, net konuştu: Siyasi suikasttır.

‘Siyasi suikasttır’

TİGRİS HABERGelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davoğlu, Demir Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başbakanlığı döneminde, haksızlığa maruz kaldığını, görevden alındığını hatırlatan Davutoğlu, hükümeti eleştirdi.

AK Parti iktidarında yaşananların 12 Eylül, 28 Şubat dönemine benzeten Davutoğlu, “Bugün geldiğimiz noktada, öylesine şartlar oluştu ki, 12 Eylül anayasasının oluşturduğu siyasi şartlar meşrulaştı. Uzun tutukluluk süreleri, basın üzerindeki baskılar devam ediyor. Bunlar 12 Eylül çerçevesinin oturduğu zemindi” dedi. Gelecek Partisi iktidarında yeni ve demokratik bir anayasa yapılacağını kaydeden Davutoğlu, “Özgürlükleri önce verip sonra kısıtlayan değil, özgürlükler verildiğinde hemen bir maddeyle ‘bu özgürlükler asla kısıtlanamaz’ diyen bir anayasa ile geleceğiz” dedi.

ahmet-d-2.jpg

Siyaset dinamik bir alan

AK Parti iktidarının her geçen gün yıprandığı, yolsuzluk iddiaları nedeniyle çelişkilerin derinleştiğine dikkat çeken Davutoğlu,”Geçen yıl bu vakitler bu konuları konuşuyor olsaydık, “İktidarın çözülmesi, yıpranması yaşadığı iç çelişkiler bu derece derinleşmemişti” dedi. İktidarın uygulamalarına karşı büyük bir siyasi dalganın gelmekte olduğunu kaydeden Davutoğlu şöyle devam etti: “Gittikçe derinleşen bir tablo var siyasette. Ben büyük bir siyasi dalganın gelmekte olduğunu görüyorum. Dinamik bir dalga geliyor. Siyaseti statik okuyanların beklemediği büyük bir tsunami geliyor. Büyük bir dalga geliyor. Biz gelecek partisi olarak iktidar hedefindeyiz. Anket şirketlerinin manipülatifif rakamlarıyla çarpışa çarpışa geldik. Halkın içinden geleceğiz. İstanbul’dan plazalarından değil, Lice’nin tozlu yollarından geçe geçe geliyoruz.”

Tahir Elçi’nin öldürülmesi

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili soruları da yanıt verdi. Davutoğlu, Başbakanken “siyasi suikast” olarak nitelediği cinayetle ilgili görüşünün halen aynı olduğunu söyledi. Davutoğlu şunları söyledi:

“Tahir Elçi’nin öldürülmesi bir siyasi suikasttır demiştim, halen de aynı fikirdeyim. Tahir Elçi ile defalarca görüşmüştüm. 2014’ün Ekim Kasım aylarında görüşmüştüm. Tahir Elçi öyle bir dönemde düşündüklerini açıkça söyleyen aydın bir insandı. Rahmet diliyorum. Saldırının müsebbiplerinin bulunmasını istiyoruz. Tahir Elçi’yi rahmetle anıyorum. Hukukun tecelli edeceğine inancım tamdır.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum