DBB’den Lisa Çalan açıklaması

DBB’den Lisa Çalan açıklaması
5 Haziran’da IŞİD’in Diyarbakır’da patlattığı bombalardan iki ayağını kaybeden ve dün işine son verilen Lisa Çalan hakkında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. Açıklamada, Çalan’ın kesintisiz 45 gün işe gelmediği için sözleşmesinin yenilenmediği belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 2’si raporlu 8 çalışanını “personel fazlalığı” gerekçesiyle işine son verdi.

İşine son verilenler arasında 5 Haziran Diyarbakır patlamasında iki bacağını kaybeden yönetmen Lisa Çalan’la birlikte biri tiyatro müzisyeni olarak görev yapan ve 9 gün önce doğum yapan Sarya Yiğit Cengiz, Rezan Kaya, Zeycan Ateş, İslam Dağdeviren, Ruknettin Gün, Hoşyar Öncü,  Abdulhalim Biçer adlı çalışanlar var.

Lisa Çalan dışında sözleşmesi yenilenmeyerek işine son verilen 7 kişinin ise daha önceki kayyum döneminde işlerine son verildiği ve mahkeme kararıyla işlerine tekrar iade edildiği de öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararına rağmen çalışanların sözleşmelerini yenilemedi ve Lisa Çalan’la birlikte 8 kişi işlerinden edildi.

lisa-calan-(2).jpg

Diyarbakır Büyükşehir’den Lisa Çalan açıklaması

 Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan V. Akın Erim’den Lisa Çalan açıklaması geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan V. Erim, Lisa Çalan’ın kesintisiz 45 gün işe gelmediğini belirterek sözleşmesinin yenilenemediğini belirtti.

kultur-ve-sosyal-isler-daire-baskan-vekili-akin-erim.jpg

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Lisa Çalan isimli personelin,  02.09.2019 ve 16.10.2019 tarihleri arasında 45 gün kesintisiz ve mazeretsiz olarak işe gelmediği Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız tarafından tespit edilmiştir. Lisa Çalan ve aynı durumda olan 3 personel hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun ek geçici 13 ve 16 maddeleri kapsamında yapılmış olan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanatçı Hizmet Sözleşmesinin disiplin hükümlerini içeren; 56. Maddenin Temelli Çıkarılma başlıklı E fıkrasında geçen ‘Tiyatrodaki görevine mazeretsiz ve kesintisiz on (10) gün gelmemek’ 57. Maddenin ‘izinsiz ve mazeretsiz olarak kesintisiz 6 gün göreve gelmeyen sanatçıların sözleşmesi res’en feshedilir’  Hükümleri uyarınca 31.12.2019 tarihinde sona ermiş olan sözleşmesi yenilenmemiştir. Uygulama yasal ve hukuki olup şahsa bağlı bir durum ve farklılık arz etmemektedir. Aynı tespit doğrultusunda 3 personelin daha 31.12.2019 tarihinde sona ermiş olan sözleşmeleri yenilenmemiştir. Kamu görevini ifa eden tüm kamu çalışanlarının, yasal ve yönetsel sorumluluklarını tam ve eksiksiz olarak yerine getirmeleri zorunludur. Şahısa bağlı uygulama farklılıkları şüphesiz söz konusu değildir.” İfadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.