DBP’li Bayındır'a 15 yıla kadar hapis istemi

DBP’li Bayındır'a 15 yıla kadar hapis istemi
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda Bayındır'ın 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talebiyle hazırlanan iddianame Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır'da partisinin 14 il başkanıyla birlikte 23 Aralık'ta gözaltına alınan ve 27 Aralık'ta tutuklanan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın örgüt üyesi olmakla suçlandığı iddianamede, 2015-2022 tarihleri arası dönemindeki eylem ve etkinlikleri kapsıyor.

Firar, Hafız, Ezel kod adlı gizli tanıklar ile açık tanıklar Birdal E. ve Kezban K.'nın verdiği ifadeler sonucu Bayındır hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilen iddianamede, bu gizli ve açık tanıkların Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve DBP'nin örgütün "bağımsız Kürdistan" hayalini gerçekleştirmeyi amaçladıklarına yönelik iddialarına yer verildi. Gizli tanık Ezel'in "Diyarbakır il merkezinde bulunan DBP il binası şu an KCK'nın Diyarbakır ilindeki karargâhı olarak kullanılmaktadır." ifadesinin yer aldığı iddianamede, gizli tanık Ezel, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğunu ileri sürdüğü Bayındır'ın Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'ndan sorumlu olduğunu savunduğu beyanına yer verildi.

Suçlama, örgüt talimatlarına uymak!

Bayındır'ın bir kısmını partisinin düzenlediği bir kısmının ise başka kurum ve kuruluşlarca düzenlenen basın açıklaması, toplantı, miting, siyasi partiler arasındaki görüşmelerden oluşan 14 eyleme "örgütün talimatı" doğrultusunda katılmakla suçlandığı iddianamede, Bayındır'ın basın yayın kuruluşlarına verdiği röportajların "örgütsel değerlendirilebileceği" belirtildi. İddianamede ayrıca Bayındır'ın, Keskin Bayındır isimli twitter hesabından 29 Kasım 2021 ve 14 Haziran 2021 tarihlerinde "İmralı kapılarını açın ve direnişe güç ver, ses ol, tecride karşı iki yüzlü" şeklinde paylaşım yaptığı vurgulandı.

'Örgütle organik bağ kurdu'

"Ezel isimli gizli tanığın şüpheli hakkında beyanlarında özetle: şüphelinin KESK'e bağlı EğitimSen'de sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği, PKK'ya halk desteği sağlamak, propaganda yapmak, halkıdevlete karşı kinlendirmek için eğitim verdiğini, KCK yapılanması ile Eğitim Sen arasında köprü görevigördüğünü, ideolojik eğitimler verdiğini beyan ettiği" belirtilen iddianamede, tüm dosya kapsamında değerlendirildiğinde, Bayındır'ın örgütle organik bağ kurduğu tespiti yapıldı.

15 yıla kadar hapis istemi

Bayındır'ın örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde hareket ederek, etkinlik ve toplantılara katıldığı ve bu şekilde "örgüte üye olma" suçunu işlediği soncuna varılan iddianamede, Bayındır'ın 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Hazırlanan iddianame Diyarbakır 10'uncu Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, ilk duruşma için 22 Mart'a gün verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.