DEDAŞ, 6 İl’de 200’e yakın işçi çıkardı

DEDAŞ, 6 İl’de 200’e yakın işçi çıkardı
Diyarbakır'da DEDAŞ bahçesinde protestoların ardından, protestoya katılan 200’e yakın işçinin işine son verildiği ve tutanak tutulduğu iddia edildi. İşçiler ise, konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Serhat ÖZDEMİR/Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Dicle Elektrik Şirketi (DEDAŞ) işçileri, Özlük hakları, Sendika üyeliği ve maaşın yükseltilmesi için şirkete talepte bulundu. Taleplerin karşılanmaması nedeniyle 6 İl'de 6 bin işçi şirket önlerinde alkışlı protesto gerçekleştirdi.

dedas-6-ilde-200e-yakin-isci-cikardi-1.jpeg DEDAŞ Bölge Müdürlüğü önünde protestolara katılan işçilerden 30’u aşkın işçi, işten çıkarıldı. İddialara göre ise Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt’e yapılan protestolara katılan 200’e yakın işçi işten çıkarıldı. Kimi işçilere ise tutanak tutuldu.

dedas-6-ilde-200e-yakin-isci-cikardi-3.jpeg

İşçiler, bazı arkadaşlarının izin gününde ‘işe çıkmama, verilen görevi yerine getirmeme ve örgütlenme’ iddialarıyla çıkarıldıklarını belirttiler. Konun peşini bırakmayacaklarını ve protestolara devam edeceklerini ifade eden işçiler, işten çıkan işçilerin haklarını mahkeme yoluyla alacaklarını söylediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum