DEDAŞ Batman'ın köylerine trilyonluk borç kesti!

DEDAŞ Batman'ın köylerine trilyonluk borç kesti!
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından Batman'ın Kozluk (Hezo) ve Gercüş (Kercews) ilçesine bağlı çok sayıda köye, su depolarına ait elektrik borçlarının ödenmediği gerekçesi ile trilyonlarca lira para cezası verilerek, elektrikleri kesildi.

Batman -Köylüler ise elektriklerin kesilmesine tepki göstererek elektrik borçlarına ilişkin ödeme yapma imkanlarının olmadığını ifade etti.

Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinden sonra bölge illerinde yaşayan yurttaşların, kesilen yüksek para cezaları ve yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle yaşadığı mağduriyet devam ediyor. Hükümet tarafından özelleştirme kapsamında bölge elektrik enerjisinin büyük çoğunluğu 2013 yılında Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye ihale usulü ile devredildi. Özelleştirmenin ardından "Kaçak kullanım" gerekçesiyle bölge illerinde yaşayan yurttaşlar aylarca elektriksiz kaldı. Bir yandan aylarca yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle yurttaşlar mağdur edilirken, son dönemlerde ise bu mağduriyet özellikle kırsal alanlarda yaşayan yurttaşların elektrik borcu bahane edilerek yaşanan kesinti ile sürüyor. 
'Makbuz verilmedi' 

Batman'ın Kozluk ilçesi Bekirhan beldesine bağlı Yeniçağlar (Zîlan), Karpuzlu (Selîvê), Samanyolu (Kanikê), Konaklı (Qeynterê), Kavakdibi (Melkîşa), Parmakkapı (Hiskutê) ve bir çok köyde önceki yıllarda kendi arazilerini sulamak amacıyla, köylülerin kendi imkanları ile yaptığı su depolarının elektrik borcu olduğu gerekçesi ile DEDAŞ yetkilileri tarafından elektrikleri kesildi. Köylüler, DEDAŞ yetkililerinin elektrikleri kestikten sonra kendilerine elektrik borçlarına dair herhangi bir makbuz vermediğini kaydetti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.