DEDAŞ bebeği soğuktan ölen babayı çaya davet etti

DEDAŞ bebeği soğuktan ölen babayı çaya davet etti
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde soğuktan öldüğü iddia edilen Yunus Emre Binen’in babası Özcan Binen olaydan bir gün sonra DEDAŞ müdürünün kendisini arayarak çaya davet ettiğini söyledi.

TİGRİS HABER - İddialara göre 2 yaşındaki kronik astım hastası Yunus Emre Binen, Silvan’daki evinde elektrik olmadığı için buhar alamadı ve yaşamını yitirdi. Diyarbakır’a elektrik sağlayan DEDAŞ iddiaları reddetse de, Binen ailesinin elektrik şirketine yönelik suçlamaları devam ediyor.

Baba Özcan Binen, olaydan bir gün sonra DEDAŞ müdürünün kendisini arayarak çaya davet ettiğini ileri sürdü. Çocuğunun elektrik kesintisi nedeniyle öldüğünü belirten Binen, “Pazartesi (6 Aralık) elektrikler yoktu, Salı da gelmedi. Hattı bağlamışlardı, biz de gelip saati bağlarlar sandık. Onları bekledik. Bize ‘evden çıkmayın elektriğinizi bağlayacağız’ dediler. Kaç kere aradık, mahalle mahalle dolaştıkları için yoğun olduklarını söylediler. Cumartesi gününe kadar elektrikler gelmedi ve çocuğu alıp ağabeyimin evine götürdüm. Ona o akşam buhar verdik. Sonra eve geri geldik. Pazar günü çocuğum biraz rahatsızlandı. Gece 03.00'da inlemesini duyduk. Belki açlıktan böyle yapıyordur diye düşündük. Kalktık çocukta hal yok. Kalbi durmuş. Hastanede 40 dakika boyunca kalbini tekrardan çalıştırmaya çalıştı” dedi. Baba Binen kalbi üç defa duran oğlunun yaşamını yitirdiğini söyledi.

DEDAŞ müdürü çaya davet etti

DEDAŞ Müdürünün dün kendisini arayarak “gelin bir çayımızı için” dediğini dile getiren Binen, "Her evde bir hasta olduğunu hepimiz biliyoruz, DEDAŞ'tan gelenler de biliyor. İnsanın anlaması lazımdı. Benim başıma geldi kimsenin başına gelmemesi lazım. Elektrik parasını çıkaramıyoruz. Nereden getireceğiz bu parayı?" diye sordu. (Kaynak: MA)

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.