DEDAŞ ekipleri kar altında direk taşıdı

DEDAŞ ekipleri kar altında direk taşıdı
Ekipler, vatandaşların elektriksiz kalmaması için hayatları pahasına çalışıyor

Diyarbakır - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ekipleri, bölgedeki karlı ve sarp dağlardan geçen hatlarda yaşanan arızaları, canları pahasına onarmaya çalışıyor.

Ekipler, karlarla kaplı sarp dağlara araçlarla ulaşamayınca, elektrik direklerini sırtlarına alarak, kilometrelerce yol kat ediyor. Bölgede ulaşıma imkan vermeyen ve yılın nerdeyse 8 ayı karla kaplı olan dağlarda yer alan yüksek gerilim hatlarında, fırtına ve kar yağışı gibi sebeplerle yaşanan arızaları gidermek için bölgeye giden DEDAŞ arıza ekipleri, en çok da olumsuz doğa koşulları ila mücadele ediyor.
Kato dağı’nda zorlu sınav
DEDAŞ arıza ekipleri, bölgede yer yer kalınlığı 1.5-2 metreyi bulan karda, karadan hiçbir aracın ulaşamayacağı yerlerde çalışmak zorunda kalıyor. Kısa süre önce Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarında yer alan Kato Dağı ile çevresinde yaşanan fırtına nedeniyle Kato’nun yamacında yer alan ilçe ile çevredeki onlarca köye elektrik sağlayan yüksek gerilim hatlarını taşıyan 350 direk devrildi. Özellikle sarp dağların zirvelerinde veya yamaçlarında yer alan direkler, fırtına karşısında kağıt gibi bükülerek devrilirken, yaşanan bu durum, ilçe kaymakamı tarafından doğal felaket olarak ilan edildi. Binlerce abonenin yaşanan bu felaket sonunda elektriksiz kalması üzerine DEDAŞ’ın arıza ekipleri, zaman geçirmeden harekete geçti.

Ekipler dondurucu soğuğa rağmen direklerin tepesine çıkarak, kopan telleri yerlerine bağladı. Doğanın, önlerine çıkardığı tüm zor koşullarını alt etmeyi başaran ekipler, günler sonra da olsa ilçe ve bağlı köylerinde yaşayan abonelerine elektrik enerjisi verebilmenin mutluluğunu yaşadı.

 

dedas-2-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.