DEDAŞ hasta ediyor

DEDAŞ hasta ediyor
DEDAŞ hasta ediyor

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki Hasırlı, Dabanoğlu ve Savaş mahallesinin bir kısmındaki elektrik kesintileri nedeniyle çocuklar ve yaşlıların birçoğu hastanelik oldu.

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'nde hendek-barikat operasyonları nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının üzerinden tam 1 yıl geçti ancak ilçedeki bazı mahalle ve sokaklarda 1 yıl önce ilan edilen yasak hala sürüyor. Geçtiğimiz aylarda ise Diyarbakır Valiliği bir açıklama yaparak, tarihi Sur’lar dışında kalan bazı mahallerdeki yasağı kaldırmıştı. Yasağın kaldırılması ile birlikte bazı aileler evlerine döndü. Ancak evlerine dönen Surlu aileler elektrik sorunu ile karşılaştı. Elektrik kesintisi nedeniyle özellikle yaşlı ve çocukların hastalandığı öğrenilirken, Dabanoğlu Mahallesindeki Sağlık Ocağına son iki hafta içerisinde yüzlerce kişinin soğuk algınlığı ve grip şikayeti ile başvurduğu belirtildi. Sağlık Ocağında yapılan kontrollerde özellikle yaşlı ve çocuklara nezle ve ağır grip tanısı konulduğu öğrenildi.

Sorun çözülsün

Kesintiler nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirten Surlu aileler, “1 yıldır zaten göçebe hayatı yaşıyorduk. Yasaklar kalkınca evimize gelelim dedik. Ancak uzun süredir elektrik kesintileri ile perişan olduk. Çocuklar perişan oldu. Umarım yetkililer bu durumu en kısa sürede çözer” şeklinde talepte bulundular.

DEDAŞ, BİZ KESMEDİK

Konuyla ilgili görüştüğümüz DEDAŞ yetkilileri, bazı mahallerdeki elektrik kesintilerini doğrularken, Sur Kaymakamlığı’nın talebi üzerine kesintileri yaptıklarını belirterek, “Kaymakamlık ve Valilik tarafından bize gelen yazıda, yasağın sürdüğü mahallerde yıkım çalışması yapılıyor, enerjiyi kesin” şeklinde yazı gönderildi. Gönderilen yazı nedeniyle söz konusu kesintinin yapıldığı ifade edildi.

Kesinti uyarısı

Öte yandan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından Diyarbakır-3 Trafo Merkezi’nde yapılacak olan onarım çalışmaları nedeniyle Pazar ve Pazartesi günü Diyarbakır il merkezi ile kırsalında elektrik kesintileri yaşanacağı yönünde açıklama yaptı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan DEDAŞ, 4 Aralık 2016 Pazar günü saat 06.00 ile 5 Aralık 2016 Pazartesi günü saat 12.00’e kadar, Diyarbakır il merkezi ve kırsalında dönüşümlü elektrik kesintisi yaşanacağından dolayı gerekli tedbirlerin alınması yönünde uyardı.

 

Ali Abbas yılmaz /ÖZEL HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.