DEDAŞ, kolluk kuvvetlerinin rolünü üstlendi!

DEDAŞ, kolluk kuvvetlerinin rolünü üstlendi!
Daha önce yayınladığı basın bülteni ile kaçak elektrik kullananları video görüntüleri ile sosyal medyada şikâyet eden, kaçak elektrik ile ilgili jandarma operasyonunu duyuran DEDAŞ, bu kez bir muhtarın polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

Naci Sapan-Yorum Haber

TİGRİS HABER - Daha önce yayınladığı basın bülteni ile kaçak elektrik kullananları video görüntüleri ile sosyal medyada şikâyet eden, kaçak elektrik ile ilgili jandarma operasyonunu duyuran DEDAŞ, bu kez bir muhtarın polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu. DEDAŞ, haberi “Yatırımları engelleyen muhtar gözaltına alındı” başlığı ile duyurdu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik,

Son dönemlerde hem personeli hem de vatandaşla karşı karşıya gelerek sürekli gündem oluyor. Yaptıkları çalışmaları basın bülteni ile duyuran DEDAŞ, kaçak elektrik kullanımı konusunda jandarma ve polis ekipleri tarafından gerçekleştiren operasyonları da duyurmaya başladı.

Daha önce Jandarmanın operasyonunu duyuran, operasyon sırasında çekilen video görüntüsü ile vatandaşı şikâyet eden DEDAŞ, kolluk kuvvetlerinin de görev alanına girdiği için eleştirilerin muhatabı olmuştu. DEDAŞ, bu kez polis tarafından bir muhtarın gözaltına alındığını duyurdu.

DEDAŞ’ın bu konudaki duyurusu şöyle:

Çalışmayı engelleyen muhtar gözaltına alındı

“Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü, Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Yeni Turan Mahallesi'nde kayıt dışı elektrik tüketiminin yüzde 75'i aşması ve aşırı yüklenme neticesinde zaman zaman elektrik kesintisi yaşanması sebebiyle yatırımlarını bu bölgede genişletti. 900’ü aşkın abonenin sayaçlarının bulunduğu söz konusu mahallede, eskiyen elektrik şebekesi yenilendi ve sayaçlar Direk Üstü Sayaç Otomasyon Projesi ile binaların dışına taşındı. Ancak direk dikimi esnasında bir grup mahalleli, iş makinelerine müdahalede bulundu. Kaçak elektrik kullanıcılarının, direklerin taban aparatlarını sökme girişimi polis tarafından engellendi. Olaylar sırasında Mahalle muhtarı da kaçak kullanıcılara destek verdi ve görevlilere saldırdı. Bu gelişmeler üzerine muhtar gözaltına alındı ve bölgeye ek polis ekipleri sevk edildi. Yatırım çalışmaları, alınan güvenlik tedbirleri altında devam etti.”

Tigris’in uyarısı

Daha önceki haberde DEDAŞ’ı kolluk kuvvetlerinin görev alanına girmemesi gerektiği konusunda uyarmıştım. Galiba çok iyi anlamadılar, bu nedenle aynı uyarıyı kamuoyu adına bir kez daha yapıyorum.

“Dayatma haber ile basın kuruluşlarını yönlendirmeye çalışan DEDAŞ’ın güvenlik güçlerinin kontrolünde gittiği kaçak kontrol sırasındaki uygulamada, kendisini mağdurmuş gibi lanse etmesi, bunu da vatandaşın haksız olduğu vurgusu ile pekiştirmek istemesi, şirket-müşteri-işyeri ilişkileri konusunda para kazandığı halka karşı bir eksiklik olarak değerlendirmek gerekiyor.

Dicle Elektrik, bölge illerine enerji satmaya başladığı ilk günden itibaren sürekli şikâyet etti, ‘gözyaşı’ döktü. ‘Kayıp kaçak’ diyerek, bölge halkını, dolayısıyla kendi müşterilerini suçladı, tabiri caizse ‘hırsız’ ilan etti. Özel elektrik şirketi olmasına rağmen, kendine Devlet rolü biçti, karşıdakini ‘Milli kaynak-geliri çalan’ kişi ilan etti. Milli kaynaklarda halkında hakkı var, biliyorsunuz değil mi? (Elektrik, su, petrol gibi.v.s)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum