DEDAŞ tarihi İlçeyi karanlıkta bıraktı

DEDAŞ tarihi İlçeyi karanlıkta bıraktı
Diyarbakır’da yerli ve yabancı turistlerin ağırlandığı Sur İlçesinin en işlek caddesi akşam saatlerinde karanlığa bürünüyor

Konunun DEDAŞ yetkililerine bildirilmesine rağmen harekete geçmemeleri tepkiye neden oluyor.

Diyarbakır’da ticaretin, alış-verişin kalbinin attığı yer olarak bilinen ve uzun yıllardan beri bu özelliğini sürdüren Sur İçi’ndeki Gazi Caddesi’nde ışıklandırma sistemi 10 günden bu yana çalışmıyor. Yerli ve yabancı turistlerin sık kullandığı caddede bu sorunun yaşanması hem esnafın hem vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

“Yetkililer sorunu çözsün’

Sorunun giderilmesini isteyen vatandaşlar,”Birkaç yıl öncesine göre burada gündüz büyük hareketlilik yaşanıyor. Yerli ve yabancı turistler geliyor, insanlar alış-veriş için burayı kullanıyor. Ancak caddede aydınlatma sistemi olmaması önemli bir sorun. Yetkililer bir an önce bu sorunu çözerse cadde çok daha işlek hale gelir” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Turizm komisyonu üyesi ve Güneydoğu Anadolu Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkanı Mehmet Akyıl, “Belediye ve DEDAŞ yetkilileri ile görüşüp sorunun çözümü için girişimlerde bulunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.