DEDAŞ: Zam yok, faturalar 45 günlük

DEDAŞ: Zam yok, faturalar 45 günlük
Son günlerde tartışma konusu olan yüksek elektrik faturaları ile ilgili DEDAŞ’tan yazılı bir açıklama yapıldı.

TİGRİS HABER - Son günlerde tartışma konusu olan yüksek elektrik faturaları ile ilgili DEDAŞ’tan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, zamlı fatura gönderildiği konusunda ortada bir bilgi kirliliğinin söz konusu olduğu, birim fiyatlarında herhangi bir artışın, zamlı bir tarifenin söz konusu olmadığı, faturaların 45 günlük olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili DEDAŞ’tan yapılan açıklama şöyle;

“Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği” gereğince elektrik faturaları, olağan koşullarda 30-35 günde bir okunmaktadır. Deprem felaketi gibi yaşadığımız mücbir sebepten ötürü sorumluluk bölgemizde yer alan Diyarbakır ve Şanlıurfa’da son faturalandırma süresi 45 güne kadar uzamıştır.

-Bir yandan deprem felaketine uğrayan vatandaşlarımız için yapılan çalışmalara destek olurken, diğer taraftan bu iki ilimizdeki abonelerden Müşteri Memnuniyet Merkezi’ne gelen faturalandırma talepleri, hassasiyetle irdelenmiş ve konu ilgili mercilere iletilmiştir.

-Abonelerin kullanım gün sayısına bağlı tüketimi arttığından faturalarında da buna bağlı artış yaşansa da ‘ulusal tarife’ uygulandığı için abonelerin tüketimine ait birim fiyatta buna bağlı herhangi bir artış veya zamlı tarife uygulanması söz konusu değildir.

-Tüketim gün sayısı ne olursa olsun günlük 8 Kwh ve altındaki tüketimler dha önceden de olduğu gibi 1. kademeden yani ucuz tarifeden hesaplanmakta, günlük 8 Kvw üzerindeki tüketimler ise 2. kademeden faturalandırılmaktadır.

-Diğer bir ifade ile 30 gün içerisinde okunan faturalar 30x8=240 Kwh’lik tüketim indirimden faydalanırken, 45 günlük okunan faturada 45x8=360 Kwh’lik kısım 1. kademeden faturalanıp geri kalan kısım var ise 2. kademeden faturalandırılmaktadır. Bu sebeple herhangi bir hak kaybı ve mağduriyet yaşanmamaktadır.

-Faturaların doğruluğu EPDK’nın internet sayfasında “Fatura Hesaplama Modülü” üzerinden tüketilen enerji miktarları Kwh cinsinden girilerek kontroller yapılabilmektedir.

- Deprem nedeniyle yıkılan ve ağır hasar gören yapılarla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden gelen bilgiler günlük olarak sisteme işlenmekte ve buralarda herhangi bir okuma yapılmamaktadır.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum