DEDAŞ'ın işten çıkardığı işçiler oturma eylemi başlattı

DEDAŞ'ın işten çıkardığı işçiler oturma eylemi başlattı
Çalışma ve ücret koşullarının iyileştirilmesi amacıyla başlattıkları 2 saatlik oturma eylemi nedeniyle Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından iş akitleri feshedilen işçiler, işe dönüş için oturma eylemi başlattı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Geçtiğimiz günlerde çalışma ve ücret koşullarının düzeltilmesi ile sendika hakkı için 2 saatlik iş bırakan işçilerin DEDAŞ tarafından "Kod-49" ile tazminatsız iş akitlerinin sonlandırılmasına karşı işçiler, DEDAŞ önünde oturma eylemi başlattı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Enerji-Sen'e üye işçilerin eylemine Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun da (KESK) destek verdi.

Taleplerini "Atılan işçiler geri alınsın" pankartıyla dile getiren işçi eyleminde konuşan Genel-İş Diyarbakır 2 No'lu Şube Başkanı Behçet Barut, "Arkadaşlarımızın yanındayız. İşverenin atacağı her adımın takipçisiyiz. Yollardır bu kenti aydınlatan arkadaşlarımızın anayasal Hakkı olan sendikaya geçişi engellenmektedir. Burada arkadaşlarımız yoksulluk sınır altındadır. En koşa zamanda bu mağduriyet giderilmelidir. İşten atılan arkadaşlar işlerine iade edilene kadar desteğimiz devam edecektir" dedi.

dedasin-isten-cikardigi-isciler-oturma-eylemi-baslatti-2.jpg

'Yapılan hukuksuzluktur'

Eyleme destek veren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı ŞiyarGüldiken, "Yapılan hukuksuzluktur, ahlaksızlıktır. Bu ülkenin geleceği patronlar değil alın teri ile kazanana emekçilerdir. Trafo onarımında yaşanan kazada yaralanan emekçi fakültede can çekişiyor. Bu patronlar bu ülkenin karanlığı, onurlu emekçiler ise aydınlık yüzüdür. Bu hukuksuzluk bitene kadar KESK olarak işçilerle omu omuza mücadeleye devam edeceğiz." diye konuştu.

'Hukuki mücadeleyi başlattık'

Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız ise, Anayasal hakları olan sendikalı çalışma hakkının enerji patronlarınca ellerinden alındığını belirterek, “2 saatlik oturma eylemi akabinde işveren hukuksuz bir biçimde kanunda yeri olmayan işçi arkadaşlarımızı Kod-49 ile iş akdinin feshini verdi. Biz hukuki mücadeleye başlattık." ifadelerini kullandı.

'Hukuksuzluğu durdurun çağrısı'

İşverene "Bu hukuksuzluğu durdurun" çağrısında bulunan Atsız, mücadele edenin her zaman kazandığını hatırlatarak, “Mücadele her zaman yolumuzu aydınlatır. Mutlaka ama mutlaka kazanacağız." dedi.

Açıklamanın ardından işçiler oturma eylemi başlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum