VİDEO - DEDAŞ’ın sorumsuzluğu!

VİDEO - DEDAŞ’ın sorumsuzluğu!
Elektrik kablolarını yer altına çekmek için kaldırımları kazan DEDAŞ, çalışmalarını tamamladıktan sonra kazının üstünü toprakla kapattı. Bir tarafta sökülen kaldırım taşları diğer tarafta toprak tozu, vatandaşın kaldırımlardan yürümesini engelliyor.

Yılmaz Yiğitler / Şevval Filiz - Özel

TİGRİS HABER - DEDAŞ, yaklaşık bir ay önce Kayapınar ilçesinde elektrik kablolarını yer altına çekmek için çalışma başlattı.  Yılmaz Güney Caddesi ve çevresindeki sokaklarda kaldırımlar sökülerek elektrik kabloları yer altına döşendi. Çalışmalarını tamamlayan DEDAŞ, kazdığı alanları beyaz toprak ve çakıl taşı ile örttü. Sökülen kaldırım taşları bir kenarda beklerken, kazılan alanlara ne zaman döşeneceği merak konusu oldu.

Ev ve işyerlerinde toz bulutu

Kazılan alanlara dökülen beyaz toprak örtüsü hafif bir rüzgârda çevreyi rahatsız ederken, kaldırım kenarlarındaki taşların yoğunluğu da yaya geçişleri engelliyor. Yaklaşık 15 gündür adeta inşaat alanının içinden geçer gibi işyerlerine, evlerine giden vatandaşlar, evlerinin ve işyerlerinin toz toprak içinde kaldığını, kaldırım taşlarının bir an önce döşenmesini istedi.

Esnaftan büyük tepki var

Kaldırımların üstünün kapatılmamasına tepki gösteren esnaflar, tozdan kaynaklı iş yerlerinden oturmakta güçlük çektiklerini ifade ederek, biran önce kazılan alanların kapatılmasını istedi. Tigris Haber olarak vatandaşların tepkilerini dinledik, yetkililere duyuruyoruz.

Yarım bırakıp gittiler

Yılmaz Güney Caddesi üzerinde işyeri bulanan Mehmet Çakmak, kaldırım sıkıntısı için şunları söyledi; “Elektrikle ilgili bir çalışma vardı, bir ay önce kazdılar. Çalışmalar tamamlandıktan sonra toprakla örtüp açık bir şekilde bıraktılar. Esnafa yapılan çalışma ile ilgili hiçbir bilgi verilmedi.  Bu cadde de bir çukur var, oranın üstü rastgele kapatıldı. O çukura neredeyse bir insan düşüyordu. Çalışmanın üstü açık bırakıldı ve bununla ilgili esnafa bilgilendirme yapılmadı. Çocuklar oynuyor, sıkıntı oluyor. Dükkânımın içi toz doluyor, sulama yaptığımızda çamurlaşıyor. Biz ne araçlarımızı yıkayabiliyoruz nede içeriyi ve dışarıyı temiz tutabiliyoruz. Pandemi döneminde özelikle bu sıkıntının olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Yetkililere sesleniyoruz bu sorunu bir an önce çözsünler.”

“Çalışmalar bitirilsin”

Yusuf Polat adlı vatandaş ise, “Biz esnaflar ve cami cemaati olarak bu tozdan rahatsız oluyoruz. Yaşlılarımız rahatsız oluyor. Esnafların dükkânlarına toz gidiyor. Bunla ilgili çalışma yapılsın” dedi.

Naif Başkan adlı esnaf da şunları belirtti; “Yaklaşık bir aydır burası toz içinde.  Dükkânlarımızın kapılarını açamıyoruz, toz duman içinde kalıyoruz. Yetkililerin bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Biran önce kaldırım çalışmaları bitirilsin.”

“Sulama yapılmıyor”

Necat kaplan ise, “Her taraf toz içinde, aşırı rahatsız oluyorum, toz dumandan geçilmiyor. Her araba geçtiğinde mekânlarımız toz duman içinde kalıyor. Sulama da yapılmıyor. Kaldırımlar bir an önce döşensin, bu pislikten kurtulalım” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.