DEDAŞ’tan depremzedelere yardım desteği

DEDAŞ’tan depremzedelere yardım desteği
Dicle Elektrik, Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki merkezlerini depremzede vatandaşların hizmetine açtı. Bu kapsamda hali hazırda sayısı 3000’i aşan vatandaşa 24 saat esası ile barınma ve sıcak yemek hizmeti sunuluyor.

TİGRİS HABER - Dicle bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde elektrik dağıtım, bakım ve onarım faaliyetleri gerçekleştiren ve bölgeyi iyi tanıyan şirket, başta gönüllülük esaslı çalışmalar olmak üzere hasara uğrayan bölgelere yaşam malzemesi, barınma ve yiyecek desteğinde bulunmaya başladı. Sorumluluk alanında yer alan şehirlerde, kışa hazırlık kapsamında tüm bakım ve onarım çalışmalarını kış şartlarının öncesinde tamamlayan Dicle Elektrik, büyük deprem sonrası bölgede meydana gelen elektrik arızalarına da anında müdahale etmek için kışın zorlu şartlarına rağmen tüm saha ekipleriyle yoğun mesai harcıyor.

Gıda ve Temel İhtiyaç Malzemeleri Desteği

Dicle Elektrik, Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki merkezlerini depremzede vatandaşların hizmetine açtı. Bu kapsamda hali hazırda sayısı 3000’i aşan vatandaşa 24 saat esası ile barınma ve sıcak yemek hizmeti sunuluyor. Ayrıca gıda ihtiyaçları kapsamında Kahramanmaraş ilinin bir hafta boyunca kumanya teminini karşılayacak olan Dicle Grubu, depremden etkilenen bölgelerde mutfak kurma girişimlerini de sürdürüyor. Bölgenin ihtiyaç duyduğu battaniye, ısıtıcı ve çadır gibi temel yaşam malzemelerinin de tedarik ve dağıtımına yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu doğrultuda afetlerde kullanılabilecek 30’un üzerinde çadır bölgeye sevk edildi ve sayı koordineli olarak artmaya devam ediyor.

Adıyaman’da Çadırların Işıklandırması Dicle Elektrik’e Emanet

Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi büyük şehirlerin elektrik dağıtımını gerçekleştiren Dicle Elektrik, dağıtım bölgesinin yanı sıra depremden etkilenen illerdeki AFAD - Kızılay çadırlarına da enerji sağlıyor. Bu kapsamda Adıyaman’da kurulan çadırlar için elektrik verilmesi konusunda ekipler çalışmalarına başladı. Dicle Elektrik diğer taraftan, Kahramanmaraş başta olmak üzere yardıma gittiği tüm illerde bakım onarım çalışmalarına da katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Kurtarma Desteği

Dicle Elektrik bünyesindeki 25 kişilik özel Dicle Arama Kurtarma Ekibi, AFAD koordinasyonunda Diyarbakır’daki arama kurtarma çalışmalarında görev alıyor. Tüm imkânlarını depremden etkilenen şehirler için de seferber eden Dicle Grubu, 100 çalışanını da gönüllülük esaslı olarak Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’daki yardım faaliyetlerine de gönderdi. Şirketin gönüllüleri bu kapsamda arama-kurtarma çalışmaları, elektrik altyapı desteği, çadır kurma ve yemek yapma gibi faaliyetlerde bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.