DEDAŞ'tan işçi eylemine ilişkin açıklama

DEDAŞ'tan işçi eylemine ilişkin açıklama
DEDAŞ, binlerce işçinin başlattığı eyleme ilişkin açıklamadabulundu.

TİGRİS HABER - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ), çalışma alanı olan 6 kentte işçiler, “Sendikaya üye olmak, asgari ücret artı yüzde 80 zamlı net ücret, 6 ayda bir maaş ikramiyesi, banka promosyonu, Ramazan ve Kurban Bayramı promosyonu, yıpranma payı hakları, yol ve yemek ücretlerinde devletin belirlediği ücret, mesai ücret artışı ve resmi tatil ücreti, gece vardiyası yüzde 15 ek ücret” talebiyle iş bıraktı.

İşçilerin eylemi devam ederken DEDAŞ, yazılı açıklama yaptı. Eylemde olan işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebine karşı DEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, “Çalışma arkadaşlarımızın en iyi koşullarda görevlerini yapması için hassasiyet gösteriyoruz. Ülkemizde gelişen ekonomik şartların farkında olarak çalışma arkadaşlarımıza mümkün olan en rekabetçi ücret ve yan hak politikasını sağlama gayretindeyiz. Bu kapsamda Temmuz ayında yaptığımız düzenleme ve zamlarla, piyasa koşullarının üzerinde maaş ve yan hak skalamızı oluşturduk. Enerji Bakanlığı ve EPDK gibi kamu otoritelerinin düzenlemelerine tabi bir şirket olarak kamu hizmeti veriyor ve vatandaşlarımıza kesintisiz elektrik tedariki için çalışıyoruz” ifadelerine yer verildi.

İşçiler 6 il 70 ilçede eylem gerçekleştirirken, DEDAŞ yaptığı açıklamada hizmet verdikleri tüm kentlerde iş bırakma eyleminin olmadığını ileri sürerek, “Yapılan iyileştirmelerin yeterli olmadığını düşünen bir kısım çalışma arkadaşlarımız, haklarını dile getirmek üzere eylem gerçekleştirmektedirler” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.