DEİK Kadın Platformu, İş Dünyasında Kadın Temsilini Artırmayı Hedefliyor

DEİK Kadın Platformu, İş Dünyasında Kadın Temsilini Artırmayı Hedefliyor
 Özel Haber
DEİK Kadın Platformu, kadınların iş dünyasındaki temsilini ve etkinliğini artırmayı hedefleyen bir girişim olarak ortaya çıktı.

TİGRİS HABER - İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda tanıtılan platform, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, DEİK Başkanı Nail Olpak ve diğer DEİK üyelerinin katılımıyla duyuruldu. Ebru Özdemir, platformun kadınların iş dünyasında daha etkin ve görünür olmalarını sağlamayı ve üst düzey yönetim pozisyonlarında daha fazla temsil edilmelerini amaçladığını belirtti. Özdemir, iş dünyasında kadın temsilinin genel olarak yüzde 10 civarında olduğunu vurgulayarak, "Yüzde 50 seviyesi bizim için kritik bir eşik. Bu seviyeye ulaşana kadar kadınları desteklemeye devam etmeliyiz" dedi.

Kadın temsilinin DEİK'te artırılması için alınan kararları da paylaşan Ebru Özdemir, her iş konseyinin yönetim kurulunda en az bir kadın üyenin yer alacağını ve iş konseylerinin performans kriterlerine 'kadın' başlığının ekleneceğini açıkladı. Özdemir ayrıca, DEİK'e üye olan şirketlerin belirli sayıda üst düzey kadın yöneticiyi temsil etmeleri halinde aidat ödemek zorunda kalmayacaklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranının artmasıyla milli gelirde önemli bir artışın olacağını belirtti. Göktaş, mahalle kreşlerinin yaygınlaştırılmasıyla kadınların iş gücüne katılımının teşvik edileceğini vurguladı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ise, kadınların iş hayatında daha aktif olmaları için eşitlik sağlanmasının önemine dikkat çekti. Öztürk, postmodern çağın kadınların yükseliş çağı olacağını ifade ederek kadınlara fırsat verilmesi gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.