Delil: Kuraklığa karşı orman arazileri artırılmalı

Delil: Kuraklığa karşı orman arazileri artırılmalı
Diyarbakır Ziraat Odası Başkanı Cevat Delil, kuraklığın azaltılması için orman arazilerinin artırılması gerektiğini söyledi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ziraat Odası Başkanı Cevat Delil, yaptığı açıklamada, doğal bir afet olan kuraklığın hem dünyayı, hem Türkiye’yi hem de bölgeyi ciddi anlamda etkilediğini ifade etti. Kuraklığın tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok sektörü etkilediğine dikkat çeken Delil, “Özelliklede tarımı olumsuz etkilemiştir. İlimiz Diyarbakır’da kuraklık kendini daha fazla hissettirmektedir. Bundan da en fazla çiftçilerimiz etkilenmektedir. Kuraklıktan etkilenen çiftçilerimizin Ziraat Bankası, özel bankalar ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının bir an önce faizsiz olarak ertelenmesi gerekmektedir” dedi.

Delil, kuraklığın etkisinin azaltılması için orman arazilerinin arttırılmasını, ağaç dikimine öncelik verilmesini ve bilinçli sulama tekniklerinin uygulanması gerektiğini kaydetti. Cevat Delil, yağmur sularından en iyi şekilde yararlanma için yer altı depolama projelerinin yaygınlaştırılmasını istedi. (Tigris Haber)

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.