DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir aday adayı Bucak: 'Kayyımdan kurtulacağız'

DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir aday adayı Bucak:  'Kayyımdan kurtulacağız'
DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkan aday adayı olan Serra Bucak, kayyımlar tarafından tahrip edilen belediyecilik anlayışını yeniden şahlandırmak için yola çıktıklarını söyledi.

TİGRİS HABER- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkan aday adayı olan Serra Bucak, kayyımlar tarafından tahrip edilen belediyecilik anlayışını yeniden şahlandırmak için yola çıktıklarını söyledi. 14 Ocak'ta delegelerin vereceği kararı beklediklerini belirten Bucak, “Ciddi hazırlıklarımız var, halkımızla el ele verip, ciddi bir çalışma performansı yaratacağız” dedi.

Adaylık başvurusunu yaptıktan sonra kent merkezi dâhil olmak üzere 17 ilçede ziyaretlerde bulunduğunu, bütün kesimlerle görüştüğünü, ekip olarak yapmak istediklerini anlattığını söyleyen Serra Bucak, “31 Mart Yerel Seçimleri için aday arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Gece gündüz özgürlükçü, demokratik ve çok sesli bir yerel yönetim anlayışını hâkim kılmak adına yoğunlaşıyoruz. Çalışmalarımızda öz eleştirel gerçeklerimizi de gözden kaçırmadan değerlendiriyoruz. Ortak bir çabamız var; kararlı ve inançlı adımlarla ilerliyoruz ve geliyoruz” diye konuştu.

"Kayyımlar için 'artık yeter' dediğimiz bir noktadayız"

Kayyımların yarattığı tahribatın boyutlarını çok iyi bildiklerini, bu tahribatların 31 Mart akşamında sona ereceğine inandıklarını ifade eden Serra Bucak, “İnanıyoruz ki bu onlar için son seçim olacak, Diyarbakır halkı kayyumlardan kurtulacak. Çünkü kayyımlar için “artık yeter” dediğimiz bir noktadayız. Elbette biliyoruz ki göreve geldiğimizde kayyımların bıraktığı çok sayıda tahribat ile yüz yüze geleceğiz. Bunları biliyoruz, karşılaşacağımız zorlukları Diyarbakır halkıyla ele ele verip çözüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

*

Serra Bucak kimdir?

1976 Diyarbakır doğumlu, aslen Siverekli. 1995 yılında İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesinden mezun oldu. 2006 yılında Almanya’da Köln Üniversitesi- Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinden mezun oldu. 2006 ile 2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi koordinatörlüğü yaptı. 2014-2016 Yıllarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyesi. 2016 ve 2022 yılları arasında çocuk ve kadın alanlarında çalışmalar yürüttü. 2018’de Çocuk Çalışmaları Derneği-ÇocukÇa’yı kurdu. 2022-2023 yıllarında Yeşil Sol Parti Diyarbakır il yönetiminde yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum