DEM Parti'den Chomsky'e taziye mesajı: Kürtlerin dostu

DEM Parti'den Chomsky'e taziye mesajı: Kürtlerin dostu
Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 95 yaşında vefat eden dilbilimci ve yazar Noam Chomsky için taziye mesajı yayınladı.

TİGRİS HABER - Kürtçe, Türkçe ve İngilizce yayınlanan mesajda, "Bu yüzyılın en önemli filozoflarından, dilbilimci, eşitlik ve adalet savunucusu, dünya insanlığının vicdanını temsil eden #NoamChomsky'yi yitirmenin derin acısını yaşıyoruz. Kürt halkı ve ezilen halkların dostu olan Chomsky kuşkusuz milyonlarca insanın yüreğinde sevgiyle anılacak. Güle güle güzel insan, seni unutmayacağız!" ifadeleri kulllandı.

DEM Parti'nin paylaştığı Kürtçe ve İngilizce mesajlar ise şöyle:

"Me bi êşeke mezin bihîst ku zanayê hemdem, parêzvanê edalet û mafê mirovan, dostê me Kurdan Noam Chomsky jiyana xwe ji dest daye.
Em ê tu car te ji bîr nekin mirovê hêja."

"We are deeply saddened by the passing of Noam Chomsky, one of the foremost intellectuals of this century, a steadfast advocate for equality and justice, and a beacon of global conscience. As a friend to the Kurdish people and all oppressed communities, Chomsky will surely be remembered with love in the hearts of millions. Farewell, noble soul; we will always remember you!"

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum