DEM Parti'den Diyarbakır'da bir ilk

DEM Parti'den Diyarbakır'da bir ilk
DEM Parti Diyarbakır’da bir ilke imza atarak, “Engelliler için yeni bir yaşam mümkün” standı açtı.

TİGRİS HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), "Engelliler için yeni bir yaşam mümkün" kampanyası kapsamında Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ofis semtinde stant kurdu. Stantı Engelsiz Bileşenler Federasyonu ziyaret ederek, kampanyaya destek verdi.

Engelsiz Bileşenler Federasyonu Başkanı Abdulmecit Yılmaz, engellilerin siyasi partilerin karar süreçlerine dahil olma konusundaki adımları sürekli olarak takip ettiklerini belirtti. "DEM Parti'nin engelliler için açmış olduğu stand için buradayız ve sanırım bu ilktir” diyen Yılmaz, “Elbette burada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim: Biz yıllardır yerel seçimlerde ve genel seçimlerde engelliler adına gerek Meclis’te gerekse yerel meclislerde temsiliyetin sağlanması noktasında bir çaba içerisindeydik. Nitekim arkadaşlarımın da büyük emeğiyle bu sene çabamız karşılık buldu, bir yerden başladık. DEM Parti de şuan da bir engelli eşbaşkan adayımız ve 7 Meclis üyesi adayımız var. Tüm siyasi partilere bu noktada her zaman çağrı yaptık. Bizim derdimiz engellilerin siyasete aktif katılımının sağlanması ve haklarımızı savunabilmemiz için engellilere şans verilmesi" dedi.

'Engelliler izole ediliyor'

DEM Parti Engelliler Komisyonu Eş Sözcüsü Hatice Betül Çelebi, 4 yıldır Engelliler Komisyonu olarak alana yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklamalarına göre ülke nüfusunun yüzde 12'sinin engellilerden oluştuğunu vurgulayan Çelebi, “Yayınlanmış olan Engelliler Manifestomuzda sorunlara yönelik tespitleri yaptık. Bugün Amed'in yaklaşık 220 bin civarında kayıtlı olan engelli nüfusu var. Ama bu kişileri sokaklarda görmeniz mümkün değil. Çünkü politikaların büyük bir çoğunluğu engellilerin izolasyonuna yönelik. Biz DEM Parti olarak bu soruna özgürlükçü ve eşitlikçi bir politikayla yaklaşıyoruz. Yerel yönetimlerimizle aynı özgürlükçü ve eşitlikçi politikaları devam ettireceğiz. Buna vurgu yapmak için belki de seçimlerde ilk olan 'Engelliler için yeni bir yaşam mümkün' standını açtık. Arkadaşlarımız da standı ziyarete geldiler. Yeni bir yaşamı, eşitlikçi ve özgür yeni bir yaşamı negatif engellilik kültürünü sorgulayarak ve bir dönüşüm sağlayarak gerçekleştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.