'Demir Kadın: Neslican' filmi yarın vizyona giriyor

'Demir Kadın: Neslican' filmi yarın vizyona giriyor
Yaşam öyküsüyle birçok kişiye ilham kaynağı olan Neslican Tay'ın hayat hikayesine odaklanan "Demir Kadın: Neslican" adlı film yarın vizyona girecek.

TİGRİS HABER - Senaryosunu Nalan Merter Savaş'ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Özgür Bakar'ın üstlendiği filmde, Neslican Tay'ı Naz Çağla Irmak canlandırdı.

Başarılı oyuncular Deniz Uğur, Mesut Akusta, Zeynep Elçin, Ahmet Haktan Zavlak, İlker Aksum, Özge Sezince Varley, Şeyma Peçe, Hasan Denizyaran, Cansu Fırıncı, Yurdaer Okur, Meral Çetinkaya, Sedef Şahin ve Nisa Sofiya Aksongur da filmin oyuncuları arasında yer aldı.

"Daha sahici bir işin içinde bulunmamıştım"

Filme ilişkin açıklamada bulunan Naz Çağla Irmak, oyunculuk kariyeri adına çok önemli bir film olduğunu belirterek, "Kariyerim açısından Demir Kadın'dan önce ve sonra diyebilirim. Bu benim hayattaki farkındalıklarım açısından da böyle, sadece mesleki olarak değil. Gerçekten Neslican'ı canlandırdıktan sonra başka bir kapı açıldı. Aslında neyin kıymetli, değerli olduğunu, neyin sadece bir toz bulutu olduğunu öğrenmiş oldum." dedi.

Irmak, çekimler sırasında oyuncu olarak sınırlarını zorladığı zamanlar olduğunu vurgulayarak, "Bu sınavı vermek çok kıymetli. Çünkü daha sahici bir işin içinde bulunmamıştım." ifadelerini kullandı.

Filmin bir mücadeleyi anlattığını ve insanların Neslican'ın motivasyonuna ihtiyacı olduğunu kaydeden genç oyuncu, "Bu filmden büyük bir umutla çıkacaksınız demiyorum. Bu film size neyin kıymetli olduğunu tekrar hatırlatacak. Bazen bir tokat gibi olabiliyor bu hatırlatmalar." değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu Mesut Akusta da Neslican Tay'ın mücadelesiyle büyük bir örnek olduğunu vurgulayarak, yaşama sevincini, inancını ve inadını bu filmle anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Akusta, filmde Neslican Tay'ın babasını canlandırdığını ifade ederek, şunları aktardı:

"Bir babanın başına gelebilecek en kötü şey bu. Umarım kimseler yaşamaz ama Neslican öyle bir mücadele göstermiş ki. Hem sporcu, hem dediğim gibi yaşama sevinci ve inadı... İnanılmaz bir yaratık yani gerçekten. Hastalıkları yaşayan insanların yaşama sevincinin olması lazım. Bu film de onlar için bir umut olsun, mücadelelerini bırakmasınlar. Her zaman mücadele etsinler. Yapacak başka bir şey yok çünkü. Hayat güzel, yaşamak güzel. Biz bu hayata ölmek için gelmiyoruz, yaşamak için geliyoruz. Bu hastalıklar olacak, belki bin tane sıkıntı olacak ama bunlarla mücadele etmek zorundayız."

"Onun bu müthiş mücadelesine layık bir film olduğunu düşünüyorum"

Oyuncu Yurdaer Okur ise Neslican Tay yaşarken sosyal medyadan takip ettiğini ve hayat hikayesinin kendisini çok etkilediğini aktararak, Tay'ın asla pes etmemeyi gösteren takdire şayan bir insan olduğunu dile getirdi.

Filmde Neslican'ın doktoru rolünde olduğunu söyleyen Yurdaer, şunları aktardı:

"Doktor olmak ve oynamak büyük sorumluluk. Verdiği kararlarla çok önemli bir yer teşkil ediyor Neslican'ın hayatında. Hem bilimsel olarak hem de vicdani olarak verdiği kararlar, onun mücadelesini başlatan hareket oldu. Aynı zamanda ruh arkadaşlığı da yaptılar. Sadece doktor hasta ilişkisi değildi. Gerçekten onu çok iyi anlayan, onunla başka türlü bir bağ kurmuş olan bir doktordu. Onun bu müthiş mücadelesine layık bir film olduğunu düşünüyorum. İzleyenler zaman zaman çok duygulanacak, boğazları düğümlenecek."

"Demir Kadın: Neslican", kanser tedavisi gördüğü sırada yaşama tutunma mücadelesiyle insanlara umut olan Neslican Tay'ın hayat hikayesini işliyor.

Kendisine kanser teşhisi konmasıyla başlayan zorlu tedavi sürecinin aktarıldığı filmde, Neslican'ın yaşadıkları ve yaşama tutunma mücadelesi gözler önüne seriliyor. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.