Demirtaş: Çözümün adresi TBMM’dir

Demirtaş: Çözümün adresi TBMM’dir
Kılıçdaroğlu’nun ‘Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz’ açıklamasından sonra başlayan tartışmalara Selahattin Demirtaş’da dahil oldu. Demirtaş, “HDP, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir” dedi.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz” sözlerine HDP Milletvekili Sezai Temelli’nin verdiği, “Demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” yanıtı üzerinden gelişen tartışma sürüyor. Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’in eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, tartışmaya Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajlarla katıldı.

Demirtaş’ın mesajları şöyle:

Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir.

Tabii ki HDP, Kürt sorununun çözümünde tüm tarafların ve her kesimin, açık ve şeffaf katılımını, muhataplığını bilecek siyasi birikime ve deneyime sahiptir. Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.