Demirtaş: Diğer partilerin hevesleri kursağında kaldı

Demirtaş: Diğer partilerin hevesleri kursağında kaldı
"Diğer partilerin heveslerini kursağında bıraktınız. Şimdi 25 gün nasıl çalışacaklar. Milyonda bir umutları vardı onu da yiyip bitirdiniz"

DİYARBAKIR - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bismil'de gerçekleştirilen mitinge binlerin katılması üzerine "Diğer partilerin heveslerini kursağında bıraktınız. Şimdi 25 gün nasıl çalışacaklar. Milyonda bir umutları vardı onu da yiyip bitirdiniz" yorumu yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak ise seçimlerde rakiplerinin olmadığını kendi kendilerine bir yarış içerisinde olduklarını ifade etti.

BDP'nin üç gündür Diyarbakır'da binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği mitinglerinin bugünkü son durağı Bismil oldu. Öğlen saatlerinde Silvan'da gerçekleşen coşkulu mitingin ardından Bismil'e hareket eden içerisinde BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz'ın olduğu BDP seçim otobüsü, Bismil-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan tüm köylerde yurttaşların coşkusuyla yoluna devam etti. Beritanlıların yaşadığı Güroluk (Keseli) köyünde onlarca aracın önüne kesen yurttaşlar, burada BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile halay çekti. Konuşmaların yapılması için platformun bile kurulduğu yol üzerinde halkı selamlayan BDP'liler, daha sonra yoluna devam etti. Yol boyunca onlarca araç, BDP'nin "özgürlük ve demokrasi kervanı" olarak adlandırılan konvoya dahi oldu.

'Sayın Öcalan'a özgürlük'

Ardından ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Anlı konuşma yaptı. Anlı, coşkulu kitle için "Bismil kahramanların ovasıdır. Bugün Bismil mahşer alanı gibi. Tüm dünya bu insan selini görsün. Bismil için seçimden bahsetmeye gerek yok Bismil kararını çoktan vermiş" diye konuştu. Devam eden çözüm sürecine değinen Anlı, "Bu süreci Sayın Abdullah Öcalan kendisi bizzat başlattı. Artık zindanlar boşalmalı. Sayın Öcalan'a özgürlük. Öcalan'ın verdiği mücadele sayesinde bugün buradayız" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.