Demirtaş: Serhatta kimsenin tahmin edemediği sonuçlar ortaya çıkacak

Demirtaş: Serhatta kimsenin tahmin edemediği sonuçlar ortaya çıkacak
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kuzey serhattan çıkan heyecan dalgasının Kürdistan'ın her tarafına yayıldığını, hiç kimsenin tahmin edemediği il ve ilçelerde BDP'nin ilk defa rekor oylarla belediyeleri kazanacağını kaydetti.

BATMAN  - Newroz'un tarihsel direniş ve diriliş olduğunu belirten Demirtaş, "Görülecek ki bu yıl Kürdistan'da tarihin gördüğü en büyük ve görkemli Newroz kutlaması gerçekleşecek" dedi.


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kuzey serhat bölgesindeki seçim turunu, 2014 Newroz'u ile Berkin Elvan'ın yaşamını yitirmesi sonucu ortaya çıkan sosyolojik durumu DİHA'ya değerlendirdi. Yerel seçim çalışmalarına Ardahan'ın Göle ilçesinde başladıklarını belirten Demirtaş, seçim çalışmalarına kuzey serhat bölgesinden başlamakla bütün kentlerle buluşma fırsatı bulduklarını söyledi. "Uzun süredir var olan bir açlığın, hasretin, beklentinin bu seçimlerle doruğa çıktığını fark ettik. Kuzey serhat bölgesi, partimizin örgütlenme açısından üzerine düşeni layıkıyla yerine getiremediği bir bölgeydi. Bugüne kadar bir türlü çalışmalarımızı orada yoğunlaştırmayı başaramıyorduk. Halkın her zaman orada bizden bir beklentisi vardı. Oradaki halkta çok saf bir yurtseverlik vardı. Ne yazık ki biz bu halkımıza yeterli cevap olamıyorduk çalışmalarımızla" diyen Demirtaş, yerel seçimler vesilesiyle iyi bir örgütlenme çalışmasını bu bölgede yaptıklarını kaydetti. Miting için gittikleri bu bölgede çalışmalarının karşılığını aldıklarını ve kuzey serhat halkıyla yüzyıllık hasretlerini giderdiklerini kaydeden Demirtaş, "Bugüne kadar Amed'de, Batman'da, Van'da görmeye alıştığımız kitleselliği Kürdistan'ın en kuzeyinde görmek bizi heyecanlandırdı" dedi. 

'BDP rekor oylarla belediyeler kazanacak'

Kuzey serhattan çıkan heyecan dalgasının Kürdistan'ın her tarafına yayıldığını belirten Demirtaş, "Bütün çalışma arkadaşlarımız, halkın verdiği bu sıkı destek ve moralle, çalışmaya çok daha güçlü sarılmaya başladılar. Seçim sonuçları açıklandığında hem halkımızın heyecan ve desteği hem de arkadaşlarımızın çalışma aşkının ürünü olarak en iyi sonuçlar kuzey serhat bölgesinden çıkacak.

Bilal Güldem

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.