Demirtaş’a İnsan Hakları Ödülü verildi

Demirtaş’a İnsan Hakları Ödülü verildi
2021 Weimar İnsan Hakları Ödülü, Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a verildi.

TİGRİS HABER - 2021 Weimar İnsan Hakları Ödülü, törenle HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a verildi. Ödülü Demirtaş'ı temsilen Weimar'a gelen kardeşi Süleyman Demirtaş aldı. Edirne Cezaevi'nde tutulan Selahattin Demirtaş, Weimar'da düzenlenen törene bir teşekkür mesajı yolladı. Demirtaş, mesajında 5 yıllık tutukluluğu sırasında Almanya'dan ve tüm dünyadan kendisi ve tutuklu arkadaşlarıyla gösterilen dayanışma için teşekkür etti.

"Türkiye için bir umut"

Almanya Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth törende bir konuşma yaptı. Claudia Roth 'dostum' olarak nitelediği Selahattin Demirtaş için verilen ödülün, ülkenin en önemli insan hakları ödüllerinden biri olduğunu söyledi. Roth, 'cesarete sahip, kalbi olan, sıcak kalpli ve zeki' bir siyasetçi, bir insan hakları savunucusu ve demokrat olarak nitelediği Demirtaş'ı Türkiye'nin demokratikleşmesi için bir umut olarak gördüğünü ifade etti. Yeşiller partili siyasetçi, Süleyman Demirtaş'tan kendisini unutmadıklarını ve kendisini desteklemeye devam ettiklerini Selahattin Demirtaş'a iletmesini istedi. (Kaynak: DW Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.