Demirtaş’tan deprem sonrası öneriler

Demirtaş’tan deprem sonrası öneriler
Selahattin Demirtaş, Tweeter hesabından deprem sonrası yapılması gerekenler ile ilgili önerilerini sıraladı. Demirtaş, “Adana ve Diyarbakır koordinasyon merkezi olsun” dedi.

TİGRİS HABER - Belediyelerimize el konulmasaydı bütün hizmetleri biz yapabilirdik’ diyen Selahattin Demirtaş’ın sosyal medya üzerinden verdiği mesajlar şöyle;

1- Somut öneri ve çağrılar yapıyorum. Lütfen her türlü ayrımı bir kenara bırakıp önce insanlarımızı sonra da insanlığımızı kurtarın. İktidar partileri ortaklaşmaya yanaşmıyorlarsa tüm muhalefet bir araya gelmelidir.

2- Partilerin genel başkan yardımcılarından oluşan, biri Diyarbakır diğeri Adana’da iki ortak koordinasyon merkezi kurulmalıdır. Partilerin sağlayacakları tüm sivil yardım ve dayanışma organizasyonunu bu merkezler yürütülmelidir.

3- Belediyeler, AFAD, Kızılay, TSK, büyük şirketler yıkılan tüm şehirlere, mahallelere, köylere kurtarma ekipleri, çadır, mobil mutfak göndermelidir.

4- Partilerin oluşturacakları koordinasyon merkezleri ise 81 ilden gönüllüleri, yardım etmek isteyenleri bu kurtarma, sağlık ve mutfak ekiplerine destek olacak şekilde 24 saat yönlendirmelidir.

5- Devlet, vatandaş, partiler, sivil toplum örgütleri ve büyük şirketler tam bir iş birliği yapamazsa 100 binden fazla insanımızı kaybedebiliriz. Zaten 36 saati kaybettik. Daha fazla gecikerek felaketi katliama dönüştürmeyin.

6- HDP, TİP, EMEP, SOL Parti en örgütlü güce sahip partiler olmalarına rağmen, genel bir koordinasyon olmadığı için potansiyellerini harekete geçiremiyorlar. Belediyelerimize el konulmasıydı hepsini biz yapabilirdik ama bugün bunları bir kenara bırakıp insanlıkta birleşelim. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum