VİDEO - Deniz Poyraz davasının 5.duruşması ertelendi

VİDEO - Deniz Poyraz davasının 5.duruşması ertelendi
HDP İzmir İl binasında katledilen Deniz Poyraz davasının 5. Duruşması ertelendi.

TİGRİS HABER - Tanrıkulu: Hukuk önünde hesap soracağız

HDP İzmir İl binasında katledilen Deniz Poyraz davasının 5. Duruşması ertelendi. Duruşması öncesi adliye binası önünde yapılan toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Olanları izliyoruz, hafızamıza kayıt ediyoruz. Hukuk önünde hesap soracağız” dedi.

Adliye önünde konuşan Tanrıkulu, “17 Haziran 2021 tarihinden bu yana yaklaşık 16, 17 ay geçti. 4 duruşma yapıldı, bugün 5. Duruşma. Hepsini izledik. Buradayız. Bir cinayeti, bir katliamı incelerken, işlenmeden önceki süreç, işlendiği sıradaki süreç, işlendikten sonraki süreci birlikte değerlendirdiğimizde katillere ulaşabiliriz aslında, azmettirenlere ulaşabiliriz” dedi.

Gelişmeler ile ilgili bilgi veren Tanrıkulu, katliamdan sonra katile kahraman muamelesi yapıldığını ifade ederek şöyle konuştu;

Katile kahraman muamelesi

“İzmir’in orta yerinde, HDP’nin önünde bir karakol var, 24 saat gözetleniyor, gelen giden takip ediliyor. Ama nedense bu katil takip edilmiyor. Birden fazla gelip gittiği ve keşif yaptığı halde. Nedense. Cinayetin gerçekleştiği anda müdahale edilmiyor kendisine, müdahalede gecikiliyor. Adeta bu katliamı gerçekleştirilmesi isteniyor ve izin veriliyor. Katliamdan sonra kendisine bir kahraman muamelesi yapılıyor.

Bir tweet attığınız için 4 gün gözaltında kalıyorsunuz, öğrenciler 8 gün gözaltında kalıyor, bu katil sadece 24 saat gözaltında kaldı, arkasındaki ilişkiler araştırılmadı, alelacele adliyeye getirildi, tutuklandı ve iddianamesi de olağanüstü bir kısa sürede hazırlandı, arkasındaki hiçbir ilişki araştırılmadı. Olay yerindeki dijital evraklar babasına teslim edildi.”

Unutmayacağız, hesap soracağız

Sezgin Tanrıkulu konuşmasını şöyle tamamladı;

“Bu katliam, bu cinayet sonuçta bu siyasal iktidarın yarattığı nefret söylemi, kutuplaşma ve hedef gösterme üzerine işlenmiştir. Dolayısıyla siyasal iktidar bu cinayetin ortağıdır, azmettiricisidir. Biz onlardan hesap soracağız. Siyaseten hesap soracağız, onu sandıkla soracağız. Ama buradan, İzmir Adliyesi önünden bu yargılamayı yapan Yargıçlara, Savcılara sesleniyorum: Tümünüzü takip ediyoruz, izliyoruz. Bu suça ortak olmayın. Bu suça ortak olmayın. Asgari özeni gösterin. Kimse sizden azami bir özen beklemiyor ama asgari özen gösterin. Sanıkları korumayın, sanığı korumayın. Arkasındaki güçleri korumayın. Hiç olmazsa adalet gerçekleşecek izlenimi yaratın ama onu bile yapmıyorsunuz. Bakın bugün 5. Duruşmadır kaç kere heyet değişti, Başkan değişti ve sanığa bir kahraman muamelesi yapılıyor. Görevini yerine getirmiş bir insan muamelesi yapılıyor. Bunların tümünü izliyoruz, görüyoruz ve hafızamıza kayıt ediyoruz ve bunların tümünden hesap soracağız. Ama bunlar gibi değil, adil bir biçimde hesap soracağız, hukuk kuralları içinde hesap soracağız ve bu cinayetleri hiçbir zaman da unutmayacağız.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.