Denizi olmayan Gaziantep’te her gün 65 çeşit balık sergileniyor

Denizi olmayan Gaziantep’te her gün 65 çeşit balık sergileniyor
Kırmızı et tüketiminin yüksek olduğu Gaziantep’te balıkçı pazarı esnafı, vatandaşlara bağlı alıştırmak için her yolu deniyor. Denizi olmayan Gaziantep’te her gün 65 çeşit deniz ürünü tezgahlarda sergileniyor.

GAZİANTEP  - Gaziantep Balık Pazarı’nda tezgahlarını onlarca çeşit balıkla açan esnaflar vatandaşların ilgisizliğinden şikayetçi. Deniz olmamasına rağmen balıkçılar, her gün 65 çeşit balığı tezgahlarına bin bir zahmetle getirdiklerini belirterek, vatandaşları balık tüketimine alıştırmaya çalıştıklarını söyledi.
Balıkçı Pazarı esnaflarından Akif Kalkan, Gaziantep’te halkının balıkçıl değil etçil olduğunu ifade ederek, “Bu durumda ister istemez satışlarımızı etkiliyor. Genel manada eti seven Gaziantepliler balığa ilgi göstermiyor. Yoksa burada günlük yaklaşık 65 çeşit balık sergileniyor. Denizin bize sunduğu bütün nimetlerini burada bulabilirsiniz. Şuanda benim tezgahımda yaklaşık 40 çeşit balık bulunuyor. Bunlar Akdeniz, Ege ve Karadeniz bölgesinden gelen çok çeşitli balıklarımız var. Ama halkımız buna rağmen balık yerine ağırlıklı olarak kırmızı eti tercih ediyor” dedi.

Her zaman kırmızı eti tercih eden bazı vatandaşların sağlık problemlerinden şikayet ettiğini de hatırlatan Akif Alkan, “Kırımızı eti yiyen vatandaşlar daha sonra şeker, tansiyon ve kalp damar hastalıklarından şikayet ediyor. Ama bilinçli olan tüketiciler balık ve kırmızı eti yeteri kadar tercih ederek daha sağlıklı yaşayabiliyor” diye konuştu.

Pazarın en pahalı balığı 70 TL, en ucuzu 5 TL
 

Balık Pazarın’da bazı balık fiyatları ise şöyle, Kaya Loğas 55 TL, Kaya Barbun 45 TL, Kakakulak Levrek 40 TL, Kaya Levrek 35 TL, Dil Balığı 30 TL, kılçıksız Mezgit 30 TL, Karadeniz Palamut 20 TL, Orkinos Et Balığı 18 TL, Fırat Balığı Şabut Sazan 12 TL, ithal Palamut 10 TL, Karadeniz İstavrit 8 TL.
Pazarın en pahalı balığı ise Kaya Lağos’un kilosu 55-70 TL’ye arasında satılırken, pazarın en ucuz balığı İzmir Hamsisi 5 TL’ye satılıyor.

antep-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.