Depodan atölyeye: 40 kadın iş sahibi oldu

Depodan atölyeye: 40 kadın iş sahibi oldu
Çınar Belediyesi, iki kişiden birinin işsiz olduğu Diyarbakır’da örnek bir çalışmaya imza attı. Belediye Başkanı Bedri Kaya’nın talimatı ile belediyeye ait hava deposu atölyeye çevrildi. Atölyede 40 Çınarlı kadın istihdam edildi.

Tigris Haber Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Çınar İlçe Belediyesi,  İlçedeki işsizliğin önüne geçmek için önemli bir çalışmaya imza attı.  Yüksek maliyetler nedeniyle yer arayışına giren Çınarlı tekstil işetmecisi, İlçe Belediyesine başvurarak kendisine yer tahsis edilmesini talep etti. Tekstil işletmecisi ile görüşen İlçe Belediye Başkanı Bedri Kaya, ‘kadın istihdamı’ şartı ile kendisine yardımcı olabileceğini söyledi.

cinar.jpg

Depo atölyeye dönüştürüldü

İşletmecinin bu talebi kabul etmesi üzerine Belediye Başkanı Bedri Kaya’nın talimatı ile belediyeye ait olan soğuk hava deposu tekstil atölyesine dönüştürüldü. Belediye Başkanı Kaya’nın firma ile yaptığı anlaşma doğrultusunda İlçedeki 40 kadının istihdamı sağlandı.

Amacımız sayıyı yükseltmek

Tigris Haber’e konuşan Belediye Başkanı Bedri Kaya, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Diyarbakır’da da çarşı ve pazarın yangın yeri olduğunu belirterek, “İşsizlik ve üretim bu ülkenin en büyük sorunlarından biri. 76 bin nüfuslu ilçemizde yüzde 30 çıvarında işsizlik var. İş başvuruları için her gün belediyemize onlarca vatandaşımız geliyor. Bu durum beni hayli üzüyor. Belediye hizmetlerinin yanı sıra üretim ve istihdam üzerinde bir şeyler yapmak isterdik ancak bu konuda fazla bir şey yapamıyoruz. Bir vatandaşımız yer talebinde bulundu. Bizimde kendisinden bazı taleplerimiz oldu. Bu taleplerimizi yerine getirince bize kurumumuzu ait olan yeri kendilerine verdik. Şuan bu yerde 40 kadın arkadaşımız burada çalışmakta. Bu zor dönemde evine ekmek götürmekte. Amacımız bu sayıyı yükseltmek, ilçemizdeki işsizliği önlemek ve istihdama katkı sağlamaktır” dedi.

Firmalara çağrı

Tekstil firmalarına çağrıda bulunan Kaya, “Firmaların burada atölyeler açması durumunda belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bazı firmalar ile görüşmemiz var. Bu görüşmeler olumlu geçerse 100’e yakın insanımız daha iş imkanına kavuşacak” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.