Deprem bilimciler o ili işaret etti

Deprem bilimciler o ili işaret etti
6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin yıldönümü yaklaşırken Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

TİGRİS HABER- 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin yıldönümü yaklaşırken Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu acı bir şekilde hatırlatan Kahramanmaraş depremlerinin ardından Profesörler Ahmet Övgün Ercan, Okan Tüysüz, Naci Görür, Doğan Perinçek, Hakkari'de 7 büyüklüğünde deprem meydana geleceğini ifade etti.

Kahramanmaraş depremlerinin yıldönümü yaklaşırken Türkiye'de neredeyse her gün bir deprem meydana geliyor. 6 Şubat 2023'te büyüklüğü 7.8 ve 7.8 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem en az 11 kenti ve milyonlarca vatandaşı etkiledi. Depremde en az 59 bin vatandaşımız çürük binalarda can verdi.

Deprem Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu acı bir şekilde bir kez daha hatırlattı. Vatandaşlara mezar olan binaların çürük olduğu usulüne uygun yapılmadığı ortaya çıkarken uzmanlar depreme dirençli kentler oluşturulması için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Dört deprem bilimci Hakkari'ye dikkat çekti. Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, X hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Ercan, Hakkari'de 7 büyüklüğünde deprem beklediklerini ifade ederek, "Ben başta olmak üzere, 4 deprem bilimci ilk kez Hakkâri’de M7 dolayında bir deprem beklendiği konusunda uzlaştılar: Yerfizikçi Prof. Dr. Övgün Ercan ile Yerbilimciler: Prof Dr Okan Tüysüz, Prof Dr Naci Görür, Prof Dr. Doğan Perincek. Hakkâri kentsel dönüşüm önceliği almalı" dedi. (Halk TV)

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum