Depremden etkilenen hayvanlara tedavi

Depremden etkilenen hayvanlara tedavi
Deprem bölgelerinde yaralanan, sarsıntıdan psikolojisi bozulduğu için Diyarbakır’a gönderilen hayvanlar, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesindeki hastanede tedavi altına alındı.

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesine getirilen bazı hayvanlar ampute olurken, bazıları da psikolojileri bozulduğu gerekçesiyle tedavi altına alındı. Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan İçen, hayvanlara cerrahi müdahale ve gerekli diğer müdahalelerin yapıldığını söyledi.

Dahiliye hocası olduğunu, dahili yönden psikolojisi bozulmuş, artık iştahı olmayan farklı yerlerde farklı davranışlar sergileyen birçok kedi ve köpek geldiğini belirten Prof. Dr. İçen, “Bunlara yönelik hayvan sahiplerinin ne yapmaları gerektiğini, davranışlarla ilgili neler yapmaları gerektiğiyle ilgili onlara bilgiler verdik. Yaklaşık 25 tane kedi ve köpek davranış bozukluğu sebebiyle özelikle enkazdan çıkarılan hayvanlar kliniğimize intikal etti. İntikal eden bu köpeklere önce sistemik bir muayene ile herhangi bir hastalık olup olmadığı tespit edildikten sonra bu hayvanları psikolojik yönden değerlendirmeleri yapıldı” dedi.

‘Hayvan sahipleri, hayvanlarının normale dönmeye başladıklarını ifade etti’

Hayvanların iştahsızlık, yemeği reddetme, olmadık yerlere idrar yapma gibi, sessizce bir köşeye çekilme gibi davranışları sergilediğini ifade eden Başhekim İçen, “Bunlara yönelik hasta sahiplerine ne yapmaları gerektiğiyle ilgili bilgiler verildi. Bu hayvanlar ilgi ister, oyun ister bu şekilde onlara unutturabilecek davranışları yapmalarını istedik. Ve olumlu sonuçlara almaya başladık. Hayvan sahipleri, hayvanlarının normale dönmeye başladıklarını ifade ettiler” diye konuştu.

“Köpeğimiz havlamasaydı hala uykuda olabilirdik”

“Şu anda üniversite hastanesindeyiz” diyen İlhan, “Bacağı üç haftadır alçıda. Tekrar kontrole geldik. Aslında köpeğimiz havlamasaydı hala uykuda olabilirdik. Çok derin uyumuştuk. Neyse ki köpeğimiz öncesinde havlayıp bizi ve komşularımızı uyandırdı. O anki panikle 1-2 dakika kucağımda indirmemle bacağını duvara vurunca biz de onun adına kötü olduk” dedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.