Depremin ikinci yıldönümünde hastalıklarla boğuşuyorlar!

Depremin ikinci yıldönümünde hastalıklarla boğuşuyorlar!
İkinci Van depreminin üzerinden geçen 2 yıla rağmen sorunları çözülmeyen konteyner kentlerde kalan depremzedeler, ciddi sağlık problemleri ile boğuşuyor. Elektrikleri kesilen ve kısıtlı yardım alan depremzedeler, kötü koşullar altında yaşamaya çalışıyor.

Van'da yaşanan iki büyük depremden sonra konteyner kentlere yerleştirilen depremzedelerin elektrikleri Van Valiliği tarafından kesilmesinin üstünde 81 gün geçti. Anadolu Konteyner Kent'te kalan depremzedeler, 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremin ikinci yıldönümünde 73 gündür süren dönüşümlü açlık grevinde. Özellikle sağlık sorunları ile boğuşan depremzedelerden Tuncay Koç, yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle ölüm ile pençeleşiyor. 

'Konteyner soğuk olduğu için ameliyat olamıyorum'

Geçirdiği kalp krizinin ardından anjiyo olması gereken Koç, "İki gün önce kalp krizi geçirdim ve hastaneye kaldırıldım. Yapılan tahlillerden sonra servis doktoru acil anjiyo olmam gerektiğini söyledi. Ameliyat olamadım. Hastalık soğuktan kaynaklı kan pıhtılaşmasından oluyor. Anjiyo ameliyatından sonra hemen taburcu olacaktım. Konteynerlerde elektrik olmadığı için soğuktur. Ameliyattan sonra sıcak bir yerde kalmam lazımdı, ama konteynerler çok soğuktur bundan dolayı ameliyat olamıyoruz" dedi. 

'Başbakan geldiğinde etrafımızı sardılar'

Konteynerlerde herkesin hasta olduğunu belirten Koç, "Hükümet tarafından bize TOKİ sözü verildi. Başbakan 'Hiçbir yurttaşımı dışarıda bırakmayacağım' demişti. Ama biz hala dışarıdayız. Hepimiz hastayız. Başbakan'ın vicdanı elveriyorsa benim söyleyecek bir şeyim yok. Başbakan Van'a geldiği zaman polisler konteynerlerin etrafını sardılar. Polisler bırakmadılar dışarı çıkalım. Bırakmadılar ne Başbakan bizi görsün ne de biz Başbakana sesimizi duyuralım" diye konuştu. 

Konteynerlerde kalan herkes hasta!

İçerisinde bulundukları kış koşulları nedeniyle eşiyle birlikte zatürre hastalığına yakalandığını belirten depremzedelerden Nevzat Sinan da, yaşadıkları mağduriyeti "Hastalanmamız üzere gittiğimiz hastanede eşimle bana zatürre teşhisi konuldu. Artık bu konteynerler çok soğuk oldu. Konteynerlerde kalan her kes hasta. Ne olacak halimiz bilmiyoruz" diyerek anlattı.

(diha)

van2-003.jpg

 

van3-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.