Derikli Baver Yılmaz, Avrupa Satranç Şampiyonu oldu

Derikli Baver Yılmaz, Avrupa Satranç Şampiyonu oldu
Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya’da yapılan 2022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonasında Mardin Derikli Baver Yılmaz Avrupa Şampiyonu oldu.

Şehmus Damar

TİGRİS HABER - 2022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası 10 yaş genel kategorisinde hiç yenilmeden Avrupa şampiyonu olan Baver Yılmaz, bu büyük başarısıyla Türkiye ve dünyada ses getirdi. 2012 doğumlu olan Baver Yılmaz, daha öncede yenilgisiz Türkiye şampiyonu olmuştu. Birçok birincilik ve dereceyi genç yaşına sığdıran başarılı satranççı, hedefinin, uluslararası turnuvalarda daha büyük dereceler almak olduğunu söyledi.

satranc-1.jpg

Zaman zaman Diyarbakır'ın meşhur satranç kahvesine gelip tecrübeli satranççılarla oynayan Baver, güçlü oyunuyla büyük beğeni topluyor. Bölgenin tanınmış satranççılarından Fahrettin Yılmaz'ın oğlu olan Baver, ilk satranç derslerini babasından aldı. Kısa süre içerisinde babasını yenmeye başlayınca yeteneği fark edilen Baver, 2019 yılında 7 yaşında katıldığı Türkiye yaş grupları şampiyonasında hiç yenilmeden 11'de 11 yaparak Türkiye şampiyonu oldu. Bu büyük başarısıyla Dikkatleri üzerine çeken Baver Yılmaz, daha o zamanlarda bile büyük satranççılarda görülen cesur ve sakin oynama yeteneğiyle göz doldurdu. Oğulları Baver'in daha iyi bir satranç eğitimi alabilmesi için Ankara’ya taşınma kararı alan ailesi, Ankara'da büyük ustalarla Baver'in çalışmasını sağladılar. Konuyla ilgili görüştüğümüz Baver Yılmaz'ın babası, öğretmen Fahrettin Yımaz, Baver'in satrançta yeteneklerini fark ettiklerinde böyle bir yeteneğin kaybolmaması ve Baver'in daha iyi bir satranç eğitimi alması için imkanlarını zorlayarak, Ankara’ya taşınma kararı aldıklarını, Baver'in yakaladığı başarılardan sonra isabetli karar aldıklarına sevindiklerini söyledi.

satranc-2.jpg

Baver, için federasyon binasında yapılan törende Federasyon başkanı Gülkız Tulay'ın desteklerinin Baver ile birlikte olacağını söylediğini, anlatan Fahrettin Yılmaz, “Federasyon başkanımızın bu ilgisi bize gelecek için umut verdi” dedi

Avrupa şampiyonu Baver Yılmaz, satranç federasyonu başkanı Gülkız Tulay ile Türkiye satranç federasyonu binasında bir araya geldi. Baver'e çeşitli hediyeler veren Federasyon başkanı Gülkız Tulay, “Baver’in başarısını tebrik ediyorum. 10 yaşında almış olduğu bu başarı inanıyorum ki gelecekte alacağı çok daha büyük başarıların göstergesi olacaktır. Sporcumuzu kutluyor, kendisine destek olan ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.