Derikliler: Devlet bu işin peşini bırakmasın

Derikliler: Devlet bu işin peşini bırakmasın
Mardin’in Derik İlçesi’nde yaşanan tır dehşetiyle ilgili tartışmalar devam ederken, İlçede yaşayan vatandaşlar, Eti Bakır şirketine tepkili. Görgü tanıkları, kaza sonrası 3’üncü tırın geldiğini, polislerin tekerleklere ateş edip tırı durdurduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - Mardin’in Derik İlçesi’nde yaşanan tır dehşetiyle ilgili tartışmalar devam ederken, İlçede yaşayan vatandaşlar, Eti Bakır şirketine tepki gösterdi. Bu arada görgü tanıkları, kaza sonrası 3’üncü tırın geldiğini, polislerin tekerleklere ateş edip tırı durduklarını söyledi.

Mardin'in Derik ilçesi Üçyol mevkiinde Cengiz Holding’e ait Eti Bakır Fabrikası’ndan yük taşıyan TIR’ların karıştığı zincirleme kazada can kaybı 20'ye yükseldi. Kazada hayatını kaybedenler dün Derik Mezarlığı’nda defnediliyor.

İlçede yaşayan görgü tanıkları, ikinci TIR sonrası başka bir TIR’ın da frenlerinin patladığını, polisin TIR’ın tekerleklerine ateş ederek durdurduğunu belirtti.

Polis ateş ederek durdurdu

Görgü tanıklardan biri “Üçüncü araba da kazanın yukarısında, polis lastiğine ateş ederek durdurdu. Onun da frenleri patlamış. Bir değil, 3 araç var. Araç devrilmiş durumda. Önlem alınmış, çok daha büyük facia engellenmiş. Bu araçlar neden öğlen çalışıyor, neden akşamları çalışmıyor. 20 kişi hayatını kaybetti. Çevre yolu yapılmalı tedbir olarak. Şimdi hangi cenazeye gideceğiz, hepsi Derikli” dedi.

"Büyük bir şaibe var"

Yine başka görgü tanığı da ilk kazanın yaşanması sonrası olay yerine gittiğini belirterek şöyle konuştu: “Oradaydım, kendimi yere attım. Öyle kurtuldum. Akrabamızın cenazesinin yanındaydık. İlk kazadan sonra yardıma gitmiştik. Tekerlerin patlama sesini duyduk. Herkes bir yerlere kaçıştı. Annesi ve kardeşi cenazenin oradaydı, kaldırdık onları. Yoksa onlar da ezilecekti. Oradayken üçüncüsünün de frenlerinin patladığı söylendi. Bir tanesinin freni patladı bu normal, diğeri de patladı. Sonra da üçüncüsü. Kamera kayıtları mevcut, 3 TIR da tonaj yüklenmiş, kantara girmiş, sonra da art arda yola çıkmışlar. Neden 15’er dakikayla yola çıkmışlar. 3’ü de art arda geliyor. Sorulması gereken ilk soru bu: 3 TIR, 3 TIR’ın da frenleri patlamış, hepsinin arasında 15 dakika var.

Devlet işin peşini bırakmasın

Bunda çok büyük bir şaibe var. Derik’in 24 şehidi var. Bu insanlar ölmedi, şehit oldu. Hepsi de kardeşimiz. Ölenler biziz, biz öldük. Bu olayın sebebi ve sorumlusu Cengiz Holding’tir. Resmi sayılarla bir yıl içinde 82 insanımız Derik ve köylerinde kolon kanseri oldu, bağırsak kanseri oldu. Eti Bakır’da zehir kullanıyorlar, siyanür kullanıyorlar, pis madenleri kullanıyorlar. Akşamları Eti Bakır’ın zehri rüzgarla taşınıyor. Derik 4 mevsim Eti Bakır’ın dumanı, buharı altında kalıyor. Eti Bakır’ın buradan çıkmasını istiyoruz. Devletin bu olayın peşinden gitmesi gerek.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.