Derneğe bomba attığı iddia edilen 2 kişi tutuklandı

Derneğe bomba attığı iddia edilen 2 kişi tutuklandı
Diyarbakır'da bir İslami Derneğe bomba atıkları iddia edilen 2 kişi sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Diyarbakır’da  bir İslami Derneğe bomba atıkları iddia edilen 2 kişi sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtimde bulunan İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İHYA-DER) şubesinin bulunduğu sokağa kimliği belirsiz kişiler tarafından el yapımı parça ve basınç tesirli bomba atılmasıyla kentte gerginliğe neden olan 2 şüpheli şahıs, Emniyet Müdürlüğü  Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yakalanarak gözaltına alındı.

Dün akşam saatlerinde Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısı tarafından da  ifadeleri alınan şüpheli 2 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan saldırı sonrası DBP'li grupla kavga ettikleri öne sürülen İHYA-DER üyesi 6 kişi ise, savcılıkta ifadeleri alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.