Ders çıkarılmamış

Ders çıkarılmamış
Hava topu mücadelesi sırasında beyin kanaması geçiren ve ambulans ile sağlık ekibi olmadığı için müdahale edilemeyerek ölümden dönen Bismil Belediyespor’lu Uğur’un yaşadıkları skandalın çözümü için ders olmadı.

 

Saffet AZBAY

 Diyarbakır’daki amatör maçlarda yaşanan ambulans ve sağlık ekibi sorunu devam ederken,17 Yaşaltı Gençler Ligi’nde oynanması gereken Çamlıca Gençlikspor-Bismil Belediyespor maçı takımların bu durumu protesto etmesi nedeniyle oynanmadı.

Eylem yapıp, sahadan çekildiler

Beyaz Tebeşir Tesisleri’ndeki maç öncesinde hakemlerle beraber sahaya çıkan iki takım futbolcuları,ambulans ve sağlık ekibi olmadığını görünce sahada sessiz eylem yaptı. Yere oturan futbolcular bir süre bekledi. Daha sonra hakemlerle beraber sahayı terk eden futbolcular,bu hareketleriyle soruna karşı duyarsız kalan ilgili kurumlara ders vermeye çalıştı.

‘Bağlar maçına çıkmayacağız’

Bismil Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Seçkin Yılmaz,halen hastanede tedavi gören Uğur Ergün’ün yaşadıklarından ders çıkarılmadığını söyledi. Yılmaz,”Uğur,ölümden döndü. Bu ihmal nedeniyle neredeyse ölecekti. Bundan ders çıkarılması gerekirken maalesef hiçbir şey yapılmadı. Biz de buna tepki göstermek için Çamlıca Gençlikspor’la beraber maçı oynamama kararı aldık. Umarım bu kararımız diğer takımlara da emsal teşkil eder.Sorun çözülmezse Süper Amatör Ligi’nde bu hafta sonu sahamızda yapacağımız Bağlar Belediyespor maçına da çıkmayacağız.”dedi.

Uğur’dan iyi haberler var

Bu arada özel bir hastanede tedavisine devam edilen Uğur’un durumunda olumlu yönde gelişme olması spor camiasını rahatlattı. Yoğun bakımdan çıkarılan genç futbolcunun kanamasının durdurulduğu ve kırık olan kafa tası için tedavi yapıldığı kaydedildi. Tigris Haber objektiflerine poz veren Uğur’un bilincinin yerinde olduğu kaydedildi. Genç futbolcu,”Durumum iyi. İlgi gösteren herkese teşekkür ediyorum. Kısa zamanda tekrar sahalara dönmek istiyorum” dedi. Uğur’un iyileştikten sonra futbola devam edip etmeyeceğine doktorlar karar verecek.

ugur.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.