Dersim alarm veriyor, Vali Özkan uyardı

Dersim alarm veriyor, Vali Özkan uyardı
Covid-19 vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan iller arasında birinci sırada yer alan Dersim’de, Vali Mehmet Ali Özkan vatandaşları uyardı.

TİGRİS HABER - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Kasım - 12 Kasım arasında 100 bin kişide bir haftalık toplam yeni koronavirüs vaka sayılarının yer aldığı insidans haritasının yayınlandığını duyurdu. Haritada Dersim’de, 100 binde 414, 65 ile vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında birinci sırada yer aldı. Vali Mehmet Ali Özkan artan vakalara karşı vatandaşları uyardı.

“En büyük silahımız aşı”

Vali Mehmet Ali Özkan açıklamasında, “Vaka sayılarımız büyük oranda artarken, aşılama hızımızda gerilemeye başladık. Artan vaka sayılarımızla birlikte vefat eden insanlarımız olmaya başladı. Hastanede covid servislerimizde ve covid yoğun bakım ünitelerimizde yatan hasta sayılarımız arttı. İkinci ve üçüncü doz aşı oranlarımız düştü. Lütfen unutmayalım salgın bitmedi. Maske, mesafe, temizlik tedbirleri ile kontrol altına alacağımız salgında en büyük silahımız aşı. Lütfen tedbirleri elden bırakmayalım. Sağlığımız için aşımızı olalım, aşı günlerini takip edelim. Kalabalık ortamlardan uzak duralım, maskesiz dışarı çıkmayalım. Unutmayalım sadece birilerimizin tedbirli olması yeterli değil. Hepimiz tedbirli olmadıkça bu illetten kurtulamayız” diye konuştu. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.