Dersim Belediyesi’nde asgari ücret 5 bin TL oldu

Dersim Belediyesi’nde asgari ücret 5 bin TL oldu
Dersim Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle en düşük ücret 5 bin TL oldu.

TİGRİS HABER - Dersim Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 192 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı. Özgür Dersim Gazetesi'nde yer alan habere göre, anlaşmanın sağlanması üzerine Dersim Belediyesi Meclis Salonu’nda Belediye Başkan Yardımcısı Canan Ay Doğan, Genel İş Sendikası Şube Başkanı Şükran Yılmaz ve sendika üyelerinin katılımıyla imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Canan Ay Doğan, yönetime geldiklerinden beri kadrolu ve taşeron işçilerle ikinci sözleşmelerini imzaladıklarını söyledi.

Doğan, “Taşeron işçiler için daha önce en düşük asgari ücret 3 bin 522,16 TL iken yapılan yüzde 41,96 zamla beraber en düşük ücret 5 bin TL’ye, en yüksek ücret ise 4 bin 497,26 TL iken yapılan yüzde 25 zamla beraber 5 bin 621,58-TL'ye yükseldi” dedi.

İşçilere ikramiye

Maaşlara ek olarak bazı iyileştirmelerin de yapıldığını belirten Canan Ay Doğan, “Her yıl 1 Mayıs ödemesi olarak bin 250,00 TL, her yıl 15-16 Haziran ödemesi olarak bin TL, her yıl giyim yardımı ödemesi olarak 625 TL, 00 TL ve işçilere ayrıca 2 adet 13’er günlük ikramiye ödemesi de yapılacak” ifadelerini kullandı. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.