Dersim’in Ovacık ilçesi kardan kayboldu

Dersim’in Ovacık ilçesi kardan kayboldu
Dersim’in Ovacık ilçe merkezinde kar kalınlığı 2 metreyi aşarken yüksek kesimlerde 3 buçuk, 4 metreye kadar ulaştı. Evlerin büyük bölümü kardan görünmez hale geldi.

TİGRİS HABER - Dersim, son yılların en çetin kışlarından birini yaşıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde kar kalınlığı 2 metreyi aşmış durumda. Bu ilçelerden biri de Ovacık oldu. 3 bin nüfuslu ilçe, uzun yıllar sonra ilk defa bu denli yoğun kar yağışına sahne oldu. Yağış nedeniyle vatandaşlar, zamanlarının büyük bölümünü evlerinin önünde ve çatılarda biriken karları temizleyerek geçiriyor. Bazı köylerde 3 buçuk, 4 metreye yaklaşan kar kalınlığı vatandaşları zor durumda bırakıyor. Kimi vatandaşlar evlerine ancak açtıkları tünellerden girip çıkabiliyor.

kar-ovacik-dersim-tigris.jpg

Evine kardan açtığı patika yoldan girip çıkan Musa Toprak, “Yoğun kar yağışı nedeniyle kazaya gidemiyoruz. Ayda bir sefer yolumuz açılıyor. Tünel delerek çıkıyoruz içeriden. Davarı suya götüreceğiz götüremiyoruz. Hayvanlara sitillerle su taşıyoruz” dedi.

dersim-ovacik-kar-tigris.jpg

3 buçuk metre kar yağdığını belirten Hıdır Can, “Bir haftadır hava yeni düzeldi. Bir aydır sürekli kar yağıyordu” diye konuştu.

Murat Soylu, “Biz konutta oturuyoruz. Edik giyiyoruz. Edikle yol yapıyoruz. Zor ama ne yapalım. Üç metre kar vardı biraz indi. Eziyeti çok. Bir hasta olduğu zaman çok zorlanıyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)

 

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.