DESOB Başkanı: EPDK kararı üreticiyi iflasa götürür

DESOB Başkanı: EPDK kararı üreticiyi iflasa götürür
EPDK’nın GES’lerle ilgili yönetmelik değişikliği iş dünyasını tedirgin etmeye devam ediyor. DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, EPDK kararının üreticiyi iflasa götürebileceği uyarısında bulundu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, EPDK’nın resmi gazetede yayınlanan lisansız elektrik üretim yönetmenliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yasal engel getirildi

Karara tepki gösteren Ebedinoğlu şunları söyledi, “EPDK’nın 11.08.2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Lisansız Elektrik Üretim Yönetmeliği ile; GES kuran sanayici ve yatırımcıların fazladan ürettikleri enerjinin ücretsiz olarak sisteme verilmesine karar verilmiş, böylece ciddi yatırımlar ile büyük banka borçları altına giren üreticilerin önüne yasal bir engel getirilmiştir.

Üreticiye sekte vurulur

Yıllık ortalama 300 gün güneş görme potansiyeline sahip olan ama enerjide büyük oranda dışa bağlı olan ülkemizde GES yatırımlarının teşvik edilmesi gerekirken, atılan bu adım ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan üreticilerimiz sekteye uğratılacak ve banka kredilerini ödeyemez hale gelecektir. Yatırım teşvik ile verilen destekler ve sağlanan banka kredileri ile üreticiler ve ülke ekonomisi açısından oldukça geniş ve makul bir sektör olarak karşımıza çıkan GES için engel olacak kararlardan ziyade devlet desteklemeleri ve yasal düzenlemeler ile üreticilerimizin iflas etmemesi ve ayakta durabilmelerinin yolu sağlanmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum