DESOB’dan EPDK’ya dava

DESOB’dan  EPDK’ya dava
Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB), Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurulu (EPDK)'nun elektrik fiyatlarına yaptığı zamlarda yürütmeyi durdurması için Danıştay’a başvurdu.

TİGRİS HABER - Hazırlanan dava dilekçesinde, 31 Aralık günü Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara dikkat çekildi. Dilekçede, günlük 5 kilovatsaat saat olmak üzere aylık 150 kilovatsaate kadar olan tüketim düşük kademe, 150 kilovatsaat sonrası tüketim ise yüksek tarife olarak tanımlandığına dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Konutlarda kilovatsaat başına 0,9160 TL olan tarife 150 kilovatsaate kadar tüketimlerde yüzde 52 oranında artırılarak 1,39 TL’ye, 150 kilovatsaat sonrası tüketim yüzde 127 oranında artırılarak 2,07 TL’ye yükseltilmiştir. Türkiye’de dört kişilik bir ailenin aylık asgari elektrik tüketimi 230 kilovatsaat olarak kabul edilmektedir. Kademeli tarifede yer alan düşük tarifede sınırın 150 kilovatsaat olarak belirlenmesi, 230 kilovatsaatin altında kalması nedeniyle vatandaşa kademeli zam olarak yansıyacaktır.”

Dilekçede, Resmi Gazete’de yayımlanan kararların iptali talep edildi. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.