DESOB'tan mesleki yeterlilik merkezi

DESOB'tan mesleki yeterlilik merkezi
DESOB, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında  ‘’Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi” projesini hayata geçirdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği, mesleki yeterlilik belgelendirme merkezinin hayata geçirilmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Hibe çağrısı kapsamında

Açıklamada şöyle denildi; “Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında Voc-Test III Hibe Programı uygulanmaktadır.  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı Mesleki Yeterlilik Kurumu’dur. Birliğimiz olarak yukarıda belirtilen hibe çağrısı kapsamında “DESOB Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi” projesini hayata geçirmiş bulunuyoruz.”

Akredite kurum olacak

Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi projesi ile nitelikli ve sertifikalı esnaf ve sanatkâr sayısının artırılması için DESOB bünyesinde TÜRKAK tarafından akredite ve MYK tarafından yetkilendirilmiş DESOB VOC-Test Merkezi kurulacağı belirtilen açıklamada, merkezin ilk etapta Kuaförlük, Cilt Bakım Uygulayıcısı, Güzellik Uzmanı ve Makyaj Uygulayıcısı alanlarında mesleki belgelendirme yapabilen akredite bir kurum haline getirileceği de belirtildi.

Farkındalığın artırılması faaliyetleri

Merkezin akredite bir kurum olmanın yanı sıra, havuz Operatörü ve Halı Temizleme Bakım Elemanı mesleklerinin de ulusal meslek standartlarını revize ederek mesleki yeterliliklerinin oluşturulacağına değinilen açıklamada, şöyle denildi; “Bu proje ile DESOB, Diyarbakır’da nitelikli ve sertifikalı işveren ve çalışan sayısını artırmanın yanında iş arayanlar, çalışanlar ve işverenler arasında Ulusal Yeterlilik Sistemi konusunda farkındalığın artmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirecektir.” (Haber Merkezi)

 

               

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.