DEVA Partili Ülsen: Diyarbakır Valisi 4 aydır randevu vermiyor

DEVA Partili Ülsen: Diyarbakır Valisi 4 aydır randevu vermiyor
DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı avukat Cihan Ülsen, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’ndan randevu almak için dört aydır beklediklerini söyledi.

TİGRİS HABER - Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisinin Diyarbakır, Şırnak, Muş ve Siirt İl Başkanlarının, bölgedeki valilerden randevu alamadıkları öğrenildi. Konuyla ilgili medyascope’ye açıklamada bulunan DEVA Partisi Diyarbakır İl başkanı Cihan Ülsen, Vali Münir Karaloğlu’na nezaket ziyareti gerçekleştirmek ve kentin sorunlarını görüşmek için son dört ayda 3 kez randevu talebinde bulunduklarını söyledi.

4 ayda 3 kez randevu talep ettik

Ülsen şunları söyledi, “Göreve geldikten hemen sonra sayın valimizden randevu talebinde bulunduk. Dört ayda üç kez talepte bulunmamıza rağmen hale bir dönüş yok. Bu durum devletin teamüllerine aykırıdır. Çünkü valiler bulundukları konum gereği bağımsız ve tarafsız olmalılar. Nezaket adına yapmak istediğimiz ziyareti kabul edilmiyor, ama başka partiler ile açılış yapıyorlar.  Valiler görev yaptıkları tüm kentlerde vatandaşa ve partilere eşit bir şekilde davranmak zorundalar. Bu nedenle Diyarbakır Valisinin Ak Parti İl Başkanı ile birlikte kentte yapılan çalışmaları incelemesi kabul edilecek bir husus değil. Biz valinin tarafsızlığını korumasını istiyoruz ve üzerine aldığı kamu hizmetini yerine getirmesini bekliyoruz. Vali herhangi bir partiye iltimas geçmeden ve herhangi bir partiye diğer partilerin üstünde tutmadan hareket etmelidir. Bir siyasi partinin nezaket ziyaretlerini kabul etmeyip, başka bir partinin yöneticileriyle açılışlar yapması ve sorunlarıyla ilgili toplantılar yapması eşitlikler ilkesine aykırıdır. Bu durum valinin konumu gereği eşit davranmadığının da açık göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.