DEVA Partisi Diyarbakır Adayı Cenap Ekinci, iddialı konuştu: ‘Kayyımların devrettiği taşınmazları geri alacağız’

DEVA Partisi Diyarbakır Adayı Cenap Ekinci, iddialı konuştu: ‘Kayyımların devrettiği taşınmazları geri alacağız’
 Özel Haber
DEVA Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Cenap Ekinci, TİGRİS Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Naci Sapan’ı ziyaret ederek, seçim çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Mehmet Türk

TİGRİS HABER - Siyaset Kurumuna karşı insanların güveni kalmadığını belirten Prof. Dr. Cenap Ekinci, insanların artık günlük hayatta karşılaştıkları sorunların çözümü için siyasette aramadıklarını belirterek, “Kayyumla birlikte bu güvensizlik daha da arttı. Hatta bu algı yüzünden birçok vatandaş, sandığı gitmeme kararı aldığını da biliyorum” dedi.

deva-adauyi-2.jpeg

TİGRİS Haber Genel Yayın Yönetmeni Naci Sapan ve Editörümüz Mehmet Türk’ün sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ekinci, seçilmesi halinde; uygulamaya koyacağı sosyal, teknik, siyasal, insani, kentsel sorunların çözümüne yönelik çözüm önerilerini detaylı olarak anlattı.

deva-adauyi-1.jpeg

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden’i isim vermeden, “Kayyum olarak atanmaya” hazırlandığını iddia ederek, “AK Parti adayı, yakın çevresine seçilmese bile kayyum yada ikinci parti olarak atanacağını söylüyor. Yani öyle veya böyle bir şekilde başkanlığa geleceğini yakın çevresine söylüyor. Biz kayyumlara karşıyız. Kayyum zihniyetine de karşıyız. İlk sözüm ‘Çalmayacaksın’. Hırsızlık yapılmaması halinde Diyarbakır’ın çözülmeyecek sorunu olmadığını düşünüyorum. Bağlar Belediyesi’nde 8 yıllık anlayışlarını gördük. Orada kayyum zihniyetli belediyecilik anlayışını gördük. Orada sadece AK Parti anlayışı değil, DEM Parti zihniyetinin de sorgulanması gerekir. Çünkü encümen üyelerinin çoğu DEM Partili. Belediye başkanını aldığı kararları kim onayladı, DEP partili encümenler. Parti merkezlerinin bu encümenlerle ilgili hiç yaptırımı olmadı. Yani belediye önüne gidip eylemler yapabilirlerdi ama yapmadılar, bunun sorgulanması gerekir” dedi.

Sur bölgesini toparlayacağız

Şehir içi ulaşım ve kentsel dönüşüm, belediye bünyesinde kurulacak şirketlerle kentli sanat, ekonomik ve sosyo-politik yapısının iyileştirilebileceğine işaret eden Prof. Dr. Ekinci, Sur olayları sonrası farklı bölgelere taşınmak zorunda kalan vatandaşları da geri getireceklerini belirterek, şöyle konuştu:

img-0004.jpg

“Belediye bünyesinde kuracağımız şirketlerle kentin sporuna, basın kurumlarına, altyapı işlerine, hatta ekonomisine katkı verilebilir. Sur olayları sırasında ve sonrasında başka bölgelere taşınmak zorunda kalan vatandaşları geri getireceğiz. Yeniden baştan bir hesaplama yapacağız ve oluşan yeni sisteme ortak edeceğiz. Sur’daki tarihi evleri Diyarbakırlı ünlü sanatçılar yâda durumu iyi olan ailelere verip zimmetleyeceğiz. Kürt Operasını kurup başına da Pervin Şakar’ı getireceğiz. HevselGarden Projesini faaliyete koyacağız. Hevselde 300 kuş çeşidi ve su samurları var. Doğal dengenin korunmasına yönelik çalışmalarımız hazır. Altyapı, belediye TV, belediye ekmek fırını, OSB’de belediye yemek fabrikası kuracağız. Taziye evlerine öğlen yemeklerini verebiliriz. Fakirlik envanteri oluşturacağız, aile yardımı yapılırken, ailenin sosyolojik durumuna bakacağız. Ailedeki öğrenci sayısı ve çalışabilir kişi durumuna bakılarak yardımlar yapılacak.”

img-0003.jpg

Profesyonel siyasetçi olmadığını ısrarla savunan DEVA Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Cenap Ekinci, kayyumların sattığı taşınmaz malların hepsini geri alacaklarını gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne giderek satılan taşınmazları geri alacaklarını aktardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.