DEVA Partisi lideri Ali Babacan iddialı konuştu

DEVA Partisi lideri Ali Babacan iddialı konuştu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Manisa’da vatandaşlara seslendi. İktidar olmak için yola çıktıklarını söyleyen Babacan’ın gündeminde akaryakıt zamları ve döviz krizi vardı.

TİGRİS HABER - Babacan, enflasyon oranlarını halka sordu. Kur Korumalı Mevduat sistemine de tepki gösteren Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Kur arttığında çiftçi, esnaf emekli, dar gelirli mağdur olmuyor mu?” diye seslendi.

babacan-2.jpg

Babacan şu ifadeleri kullandı:

“Fahiş doğal gaz ve elektrik fiyatlarını yazan kim? Cumhurbaşkanı. Suçu başkasına atmasın. Petrol fiyatı her yerde arttı, diyor. Bir dakika! Ne kadar arttı? Eğer akaryakıt fiyatları dünyadaki petrol fiyatları kadar artsaydı benzin ve mazot bugün en fazla 10-11 liraydı. Türkiye’de döviz kuru arttı. Çarptığında 27’ye, 28’e doğru gidiyor.”

‘Bu yola muhalefet olmak için çıkmadık’

“Biz sadece laf üretenlerden değiliz. Biz iş üretiyoruz. Bu yola muhalefet olmak için çıkmadık. Ülkeyi yönetmeye talip olduğumuz için, iktidar olmak için çıktık.”

babacan-1.jpg

‘Bu ülkeyi artık yönetemiyorlar’

Vatandaşlara hissettikleri enflasyonu soran Babacan’a halktan yüzde 100, yüzde 200, yüzde 300 yanıtları geldi. Babacan şunları söyledi:

“Zam arkasına zam, zam arkasına zam. Bu ülkeyi artık yönetemiyorlar. Neymiş? Dünyanın her yerinde enflasyon varmış. Japonya’da enflasyon yüzde 2’ye çıktı diye adamlar panik oldu. Avrupa’da, Amerika’da yüzde 5-7 diye şikayet ediyorlar. Bizde TÜİK’in açıkladığı makyajlı rakam yüzde 73,5. Buçuğu da var… O kadar hassas ölçüyor.”

‘Devletin dövizi kalmadı’

“Merkez Bankası’nda dövizi tükettiler. Merkez Bankası 60 milyar dolar içeride, ekside. Gidip Katar’dan, Birleşik Arap Emirlikleri’nden borç aldıkları dövizi de sattılar. Hâlâ satmaya devam ediyorlar. Bu yıl 40 milyar dolar sattılar. Doları satınca ne oldu? Denizin suyu tükendi. Devletin dövizi kalmadı. Şimdi onun için pahalanıyor. Kontrol edemiyorlar. Bu ülke döviz krizini bunların cayır cayır döviz satıp rezervleri tüketmesi yüzünden yaşıyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.