Deva Partisi 'Mavi Yelekliler' Sur yürüyüşü engellendi

Deva Partisi 'Mavi Yelekliler' Sur yürüyüşü engellendi
Deva Partisi’nin Diyarbakır’ın Sur ilçesinde düzenlemek istediği 'Mavi Yelekliler' yürüyüşü, 'bildirim süresine uyulmadığı' gerekçesiyle Kaymakamlık tarafından yaptırılmadı.

TİGRİS HABER - Deva Partisi'nin, Türkiye'nin her yerinde düzenlediği ve gelenekselleştirdiği 'Mavi Yelekliler' yürüyüşü Diyarbakır'da kaymakamlık engeline takıldı. Partinin tanıtımı için toplu broşür dağıtımı yapan Deva Partisi üye ve taraftarları, 22 Aralık 2022'de yürüyüş için Sur Kaymakamlığı'na başvuru yaptı. Bir gün sonra verilen yanıtta, 2911 sayılı kanun kapsamında değerlendirilen yürüyüşe 'bildirim sürelerine uyulmadığı' gerekçesiyle izin verilmedi.

Bunun üzerine açıklama yapan Deva Partisi Sur İlçe Başkanı Sadrettin Tosunoğlu, "Sur ilçemizde partimizin gelenekselleşen mavi yelekliler yürüyüşünü gerçekleştirmek için yaptığımız başvurumuz haksız ve hukuksuz bir şekilde reddedilmiştir. Pazar günü saat 14.00’de yüreği Deva için çarpan tüm teşkilatımızı Sur ilçe başkanlığımıza bekliyoruz" dedi.

İlçe başkanının çağrısı üzerine saat 14.00'te Sur İlçe Başkanlığı önünde toplanan Deva Partililer, polis engeliyle karşılaştı.

'BU ZORBALIK DÖNEMİNİ BİTİRECEĞİZ'

Şeyh Said Meydanı’nda basın açıklaması yapan Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, "Türkiye'nin her yerinde gerçekleştirdiğimiz gibi #Sur ilçemizde bugün yapacağımız Mavi Yelekliler yürüyüşü maalesef Valilik tarafından haksız ve hukuksuzca engellenmiştir. Hak arayışımız sizin hukuksuz düzeninizi, keyfiliğinizi yenecek. Endişeye mahal yok. Biz bu nöbetleşe zorbalık dönemini sona erdireceğiz" dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.