DEVA Partisi’nden CHP’li Nevaf Bilek’e destek

DEVA Partisi’nden CHP’li Nevaf Bilek’e destek
DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, sosyal medya hesabında CHP'li Nevaf Bilek’in, ‘Türkiye Kürdistanı’ dediği için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakında başlatılan soruşturmayı kınadı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmayı kınayan DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, “‘Türkiye Kürdistanı’na Türkiye Kürdistanı demek terör örgütü propagandası değil, bu coğrafyanın kadimliğine atıfta bulunmaktır” dedi.

Başsavcılık tarafından açılan soruşturmanın halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini iddia eden DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ülsen, “Tam aksine bu ifadeye soruşturma açmak halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmektir. İfade özgürlüğü bu ülkenin en önemli harcıdır. Hassaten kınıyorum” diye konuştu.

Bilek’in açıklamasında şunlar yer almıştı:

“Seçim sonucunun Diyarbakır’a, Türkiye’ye, dünyaya hayırlı olmasını diliyoruz. Diyarbakır hakikaten Türkiye Kürdistan’ında önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz. Ben de aslen Siirtliyim ve Diyarbakır’ı iyi tanıyorum. İhraç edilenlerden bahsettiğiniz, partilerde bazen insanlar ihraç edilebiliyor. Ama ileriye bakmamız gerekiyor, ihraç edilenler de onlar da bizim arkadaşlarımız, dostlarımız. Bir kötülük oldu manasına gelmiyor. Ankara’dan parti başkanı böyle bir karar verdi, bizim de bu kararı kimseyi küstürmeden, uzaklaştırmadan uygulamamız lazım. Bizim bir projemiz var: Ortadoğu Barış ve İş Birliği Teşkilatı (OBİT). Sayın Neçirvan Barzani ‘Biz de Güney Kürdistan olarak OBİT’in içinde miyiz değil miyiz’ diye sordu. Sayın Oğuz Kaan Salıcı da biz de Türkiye olarak Kürt sorunu için yardımda bulunacağız dedi. Bu sorun Irak, Türkiye sorunu değil bu uluslararası bir sorun.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.