'Türkiye Kürdistanı'ndan CHP PM üyesi Nevaf Bilek'e soruşturma

'Türkiye Kürdistanı'ndan CHP PM üyesi Nevaf Bilek'e soruşturma
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır için 'Türkiye Kürdistan’ında önemli, tarihi bir şehrimiz' diyen CHP PM Üyesi Nevaf Bilek hakında ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır için 'Türkiye Kürdistan’ında önemli, tarihi bir şehrimiz' diyen CHP PM Üyesi Nevaf Bilek hakkında ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla soruşturma başlattı. CHP’nin Diyarbakır teşkilatı 10 Eylül’de kongresini düzenleyerek yeni il yönetimini belirlemişti.

Kongreye katılan CHP PM Üyesi Nevaf Bilek’in Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) resmi kanalı Rudaw’a açıklamaları sosyal medyada gündem olmuş, Kürtçe demeç veren Bilek hedef haline getirilmişti.

Sosyal medyada hedef gösterildi

Bilek’in, Rudaw'a açıklamasında Diyarbakır için “Türkiye Kürdistan’ında önemli, tarihi bir şehrimiz” ifadelerini kullandığı bölüm sosyal medyada paylaşılmaya başlamıştı. Bilek’in anadilde eğitim konusundaki açıklamaları da sosyal medyada ve iktidara yakın medyada paylaşılarak hedef gösterilmişti.

Bilek’in kullandığı ifadelere ilişkin Diyarbakır Başsavcılığı, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Bilek’in açıklamasında şunlar yer almıştı:

“Seçim sonucunun Diyarbakır’a, Türkiye’ye, dünyaya hayırlı olmasını diliyoruz. Diyarbakır hakikaten Türkiye Kürdistan’ında önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz. Ben de aslen Siirtliyim ve Diyarbakır’ı iyi tanıyorum. İhraç edilenlerden bahsettiğiniz, partilerde bazen insanlar ihraç edilebiliyor. Ama ileriye bakmamız gerekiyor, ihraç edilenler de onlar da bizim arkadaşlarımız, dostlarımız. Bir kötülük oldu manasına gelmiyor. Ankara’dan parti başkanı böyle bir karar verdi, bizim de bu kararı kimseyi küstürmeden, uzaklaştırmadan uygulamamız lazım. Bizim bir projemiz var: Ortadoğu Barış ve İş Birliği Teşkilatı (OBİT). Sayın Neçirvan Barzani ‘Biz de Güney Kürdistan olarak OBİT’in içinde miyiz değil miyiz’ diye sordu. Sayın Oğuz Kaan Salıcı da biz de Türkiye olarak Kürt sorunu için yardımda bulunacağız dedi. Bu sorun Irak, Türkiye sorunu değil bu uluslararası bir sorun.” (Kaynak: Artı Gerçek)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.