DEVA Partisinden HDP’ye taziye ziyareti

DEVA Partisinden HDP’ye taziye ziyareti
DEVA Partisi İl teşkilatı ile Yenişehir İlçe örgütü, HDP İzmir İl binasına yapılan saldırı ve saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz için HDP Diyarbakır İl Başkanlığına taziye ziyaretinde bulundu.

TİGRİS HABER- HDP İzmir İl Örgütü binasına yapılan saldırı ve parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesine tepkiler ve başsağlığı ziyaretleri sürüyor.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanı avukat Cihan Ülsen, İl Kadın Politikalar Başkanı Gülten Ekinci Arslan, Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz’dan oluşan bir heyet, HDP Diyarbakır İl örgütüne giderek taziye dileklerinde bulundu. Ziyarete, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel ve İmam Taşçıer’de yer aldı.

Yan yana durmak lazım

Ziyarette konuşan avukat Cihan Ülsen, yaşanan katliamın bir vahşet olduğunu bunun sadece HDP’ye yönelik olmadığını, demokrasiye ve İnsan Haklarına yapılan bir saldırı olduğunu belirterek şöyle konuştu: ‘’ Uzun zamandan beri iktidar ve ortağının yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle başta HDP olmak üzere tüm siyasi partiler açık bir şekilde hedef gösterilmektedir. Yaşanan bu katliama karşı demokrasiye inanan tüm kesimlerin yanyana durması gerekir. Eğer yanyana duramıyorsak bunun bir anlamı yoktur. Yanınızda olduğumuzu bildirir tekrardan başsağlığı diliyoruz’’ şeklinde konuştu. 

Olay araştırılmalı

Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz ise, yaşanan olaydan derin bir üzüntü duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: ‘’ Öncelikle hepimizin başı sağolsun. Çünkü yaşanan bu saldırı sadece HDP’ye yönelik değil iktidar karşıtı olan herkese yapılmış bir saldırıdır. Bu olayın araştırılıp sonucu ne olursa olsun tüm detayları ile ortaya çıkarılması gerekir. ’’ şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.