DEVA’dan KHK eleştirisi

DEVA’dan KHK eleştirisi
DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, OHAL Komisyonu’nun 6 ayda sadece 2 bin 820 dosyayı karara bağladığını belirterek, komisyonun ağır çalıştığına, bunun da mağduriyetleri arttırdığına dikkat çekti.

6 ayda sadece 2 bin 820 dosyaya bakıldı

TİGRİS HABERDEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, 16 Temmuz darbe girişiminden sonra ihraç edilen kamu görevlileriyle kahvaltıda buluştu. DEVA Partisi’nden yapılan açıklamada, KHK’lar ile 125 bin 678 kişinin kamu görevinden çıkarıldığı, 3 bin 213 kişinin rütbesinin alındığına dikkat çekildi. Göreve iadelerin hızlanması için kurulan OHAL İnceleme Komisyonları’nın da ağır çalıştığına işaret edilen açıklamada, “28 Mayıs tarihi itibari ile görevden uzaklaştırmalar ile ilgili toplam 126 bin 674başvuru yapılmış, bu güne kadar 115.130 başvuru hakkında karar verilmiştir. Karara bağlanan 115 bin 130 başvurudan 101 bin 058 başvuru reddedilmiş, 14 bin 072 başvuru hakkında göreve iade kararı verilmiştir. 11.544 başvuru ise henüz karara bağlanmamıştır. OHAL Komisyonu kuruluş tarihi olan 22 Mayıs 2017 tarihinden bu yana yaklaşık 4 buçuk yıl geçmiş olmasına rağmen halen mevcut başvuruların tamamına ilişkin karar verilememiştir” ifadeleri kullanıldı.

KHK’lıların çalışma özgürlükleri engellendi

Açıklamada, OHAL Komisyonu’nun 6 aylık dönemde sadece 2 bin 820 başvuruyu karara bağladığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bu durum da göstermektedir ki; kurulan komisyon vatandaşların ulusal ve uluslararası hukuk mekanizmalarına başvuruyu geciktirmekten öteye bir görev yapamamıştır. Komisyon tarafından karara bağlanan ve ret ile sonuçlanan başvurular için yeni bir yargılama süreci başlamıştır. Yapılacak yargılamaların süre bakımından oldukça uzun süreceği de göz önüne alındığında KHK mağdurlarının çalışma özgürlükleri engellenmiş olacak ve bu mağduriyetler uzun süre devam edecektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.